
Imi e foarte drag amaranthul!
Imi place consistenta lui, gustul si mai ales imi plac toate bunatatiile pe care le contine, pe cat e el de maruntel. De aceea profit ca l-am descoperit si pentru a-l adauga in meniul Nataliei.
Si ce alt mod mai frumos de a incepe ziua decat cu o portie dulce de amaranth si afine? 🙂
Ingrediente
1/2 ceasca de amaranth
2-3 linguri de smantana grasa
1 banana
1-2 lingurite dulceata de afine
Amaranthul se pune la inmuiat in apa cu aproximativ 12 ore inainte de a-l pune la fiert.
Daca il puneti de seara, e perfect pentru a doua zi dimineata cand il veti fierbe foarte rapid.
Cat timp fierbe amaranthul, zdrobiti banana si amestecati-o bine cu smantana. Adaugati peste dulceata de afine, amestecati usor si completati cu amaranth proaspat fiert.
Pofta buna! 🙂
*daca folositi Facebook-ul, puteti urmari la #meniulnataliei ce alte retete ii pregatesc 🙂
Chiar cautam retete cu amaranth si uite ca mi-a pus tu una fix in fata ochilor. mercii :*
Am folosit si eu , dar am gresit undeva caci gustul e amarui si nu poate fi mancat. L-am pus la muiat peste noapte, dimineata l-am clatit si l-am pus la fiert in proportie de 1 la 1, cred ca vreo 15 minute la foc mic dupa ce a bolborosit ; rezultatul a fost o pasta cu bobite mici amarui, fad…unde am gresit??!!
nu ai gresit, asa si iese, dar pt. unii gustul amarui nu-i o problema. daca faci "mamaliguta" cu amaranth in loc de malai si pui branza,smantana si unt (eventual si un ou) iese super, nu se mai simte "amareala" si mirosul ciudatel.