Sunt furioasa pentru ca de o saptamana trebuie sa fac fata unor socuri cauzate de neglijenta si indiferenta personalului medical. Uman si veterinar.

***

In timpul unor analize de rutina la Clinica Dr. Garleanu s-a dat un verdict socant: prezenta virusului Hepatitei C.

Pentru cei ce nu stiu, aceasta este cea mai urata forma de hepatita, care duce de cele mai multe ori la ciroza si cancer de ficat, iar tratamentul (in cazul in care se descopera inainte) este unul de foarte lunga durata si extrem de chinuitor pentru organism.

Vestea am aflat-o dimineata, in timp ce il plimbam pe Aldo prin parc, vesela si cu chef de vorba. Vocea de la celalalt capat al telefonului era sfarsita si facea eforturi uriase sa nu planga. Deja se luase decizia sa refaca analizele si sa fie testati si cei apropiati.

Toata ziua am fost paralizata de spaima si de furie. Imi venea sa urlu, sa distrug totul in jur, sa ma razbun pe cineva, nici nu mai conta pe cine. Mi se parea o farsa macabra, un vis urat…

Rezultatele celui de al doilea set de analize a venit seara tarziu. Rezultatul era negativ. Amortita de spaima continua a zilei nici nu am reusit sa inteleg rezultatul…

A doua zi, intorsi cu reclamatii la Clinica Dr. Garleanu, raspunsul a fost naucitor: doctorii stiu ca analizele care se fac nu prezinta siguranta, ca materialele sunt de foarte proasta calitate si raspunsurile eronate sunt de asteptat, dar ca nu se doreste o investitie in acasta directie.
Doctorii au privit cu seninatate in ochi pe cei carora le dadusera asemenea vesti si au subliniat ca din moment ce patronul incaseaza banii, el este singurul responsabil.

Ma intreb daca doctorii respectivi s-au pus o secunda in locul pacientului diagnosticat eronat? Daca au putut intelege groaza din sufletul sau, durerea si frica?

Si daca diagnosticul eronat este o practica comuna, cati dintre cei care se trateaza dupa rezultatele obtinute de la ei nu sunt de fapt sanatosi?

***

Va urma povestea unui catel de 6 saptamani scapat de la moarte doar de o interventie urgenta a unui doctor veterinar competent, dupa ce tocmai a fost cumparat dintr-o „canisa” si ni s-a garantat vaccinarea lui…