Dialoguri sincere de Laura Ivinis
Cu cateva saptamani in urma, mi-a scris Laura sa imi povesteasca despre cartea ei. O stiam pe Laura de pe bloguri ei – Dialoguri sincere – si m-am bucurat mult cand mi-a spus ca a scos o carte cu acelasi nume.
Iar acum cateva zile am primit cadou de la ea cartea, impreuna cu alte cateva produse de la Secom, cei care au si sustinut-o in publicarea acestei carti (si s-a nimerit perfect, pentru ca tocmai terminasem si noi Vitamina C).

Inainte sa trecem mai departe si sa va povestesc despre carte, vreau sa va las link-ul cu toate detaliile de care aveti nevoie pentru a comanda cartea Laurei. Dati click aici si vizitati pagina speciala de pe blogul autoarei sau puteti comanda cartea de pe site-ul Editurii cartemma aici.

Dialoguri sincere este o carte minunat ilustrata de Cristina Gyalai si scrisa cu multa sensibilitate de Laura Ivinis.
Intreaga carte este scrisa in versuri si este un dialog intre mama si copilul ei.

Intalnim in carte situatii de care ne lovim deseori in viata de parinti. Iar in prima parte, conversatia dintre mama si copil este incarcata de suparari, oboseala si lipsa de empatie.
Si marturisesc ca citind aceste randuri, am recunoscut scene care au loc adeseori si la noi in casa. Am citit cu un nod in gat, pentru ca am avut sansa unui pas in spate si a unei priviri din exterior.

Dar apoi aceste situatii dificile isi gasesc rezolvare. Atat mama, cat si fiica isi exprima cu calm si dragoste opiniile. Si incepe un dialog fascinant si empatic, unde cele doua nu mai sunt in echipe adverse, ci cauta impreuna solutii.

De cand am citit aceste versuri si sunt pusa in una din situatiile din carte, imi amintesc de senzatia de usurare cand dialogul aduce solutia unei situatii conflictuale. Si parca ma linistesc si eu mai usor, trag aer in piept, si in loc sa ma razboiesc, initiez un dialog.

Pe langa dialogurile sincere, cartea este plina de surprize. Fiecare dialog se incheie cu o activitate si cu resurse speciale pentru a le pregati. Inclusiv un cod QR care va duce pe pagina Laurei si unde veti gasi filmulete cu ateliere creative.

Dialoguri sincere de Laura Ivinis nu este o carte doar pentru copii. Este o carte si pentru parinti. Pentru ca le ofera solutii si ii incurajeaza pe cei mici sa isi exprime sentimentele cat mai clar. Sa inceapa un dialog sincer si plin de empatie.
Felicitari tuturor celor care au ajutat ca aceasta carte sa fie publicata si felicitari Laurei pentru tot sufletul pus in Dialoguri sincere! 🙂