De cand o am pe Natalia, mereu mi-am facut griji si cu ce produse fac curatenie. Nu stiu de ce, dar oricat de sclipitoare reclama care se lauda cu omorarea a 99% dintre bacterii, nu pot sa nu ma intreb daca ce ramane nu cumva este mai periculos decat o bacterie oarecare.

Eficienta otetului este recunoscuta, iar daca adaugati la acestea putin din proprietatile unui detergent de vase si un ulei esential atat de puternic si versatil precum cel de eucalipt, veti obtine un ddezinfectant si un degresant de suprafete nemaipomenit.

*Atentie! Acest amestec nu este destinat pentru a indeparta mizeria intarita de pe aragaz.

Ingrediente
otet (eu pun cam 3/4 din recipientul folosit pentru ca nu imi place sa faca multa spuma cand il folosesc; daca vreti sa fie mai spumos, cresteti cantitatea de detergent de vase si scadeti-o pe cea de otet)
detergent de vase (eu il folosesc si recomand pe acesta)
10-15 picaturi de ulei de eucalipt 
un recipient cu pulverizator

Va marturisesc ca de cand am inceput sa il fac, acest dezinfectant a devenit mana mea dreapta in bucatarie.
Cand termin de lucrat, pulverizez pe suprafata de lucru (blat, masa) sterg si sunt impacata ca nu e nici un pericol daca nu am clatit intens. La fel procedez si cu scaunul de masa al Nataliei si am linistea ca mananca de pe o suprafata curatata natural, fara cine stie ce urma chimice.
Sa nu mai spun cand arunca/scapa Natalia mancare pe jos, care mai e si unsuroasa. Doua-trei pufuri, un servetel si gata problema.

De asemenea, acelasi amestec il folosesc pentru a curata chiuveta si bateria din bucatarie. Pulverizez pe ele si le las sa stea asa cateva minute, pentru ca stau intr-o zona cu apa foarte dura. Apoi clatesc si totul straluceste.

Pe langa faptul ca aceasta reteta are costuri foarte reduse, acest singur detergent mi-a inlocuit alte cateva produse pe care le cumparam inainte. Si il folosesc impacata! 🙂