Tot un soi de cheesecake, dar parca reteta asta le intrece detasat pe celelalte. Crema de mascarpone este atat de pufoasa si de aromata incat nu te mai saturi. Si frisca bogata de deasupra este un adevarat pacat ;))
Aveti nevoie de
150 g biscuiti zdrobiti
50 g de unt caldut
150 g zahar pudra
400 g Mascarpone de la Lactitalia
2-3 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
3 oua
3 linguri de faina
smantana pentru frisca de la Lactitalia (pentru decor)
1. Amesteca biscuitii zdrobiti cu untul si cu zaharul. Amestecaul omogenizat il batatoresti intr-o forma rotunda de tort. Dai la cuptor pentru 10 minute.
2. Amesteca bine cu mixerul mascarpone cu zaharul, esenta de vanilie, ouale si faina.
Amestecul astfel obtinut il asezi peste blatul de biscuiti si dai la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana se rumeneste tortul.
3. Bati bine frisca si decorezi tortuletul. Eu nu sunt un mare maestru al decoratiilor din simplul motiv ca nu am rabdare :))
Bunatate curata tot ce e cu mascarpone. Salvez reteta si poate o fac pentru sarbatorile pascale. Pupici si multumesc de reteta.
nu esti singura..sunt varza la ornat inca tu esti maestra pe langa mine:))..super tortul..l-am trecut pe lista de facut
Pare pufoasa si usoara ca un fulg!
@Daniela – cu mare drag 😉 este un deliciu! 😉
@ Antzu – m-am straduit si eu :)) dar daca ar fi dupa mine nu as decora nimic. de fapt se vede la mine: mancarea este in stare bruta :))
@Irina – este! ii dau un pic de consistenta acel blat de biscuiti, dar crema este divina 😉
Draga Ama, arata senzational! Felicitari!
@Mihaela – iti multumesc mult 🙂
Ama, cite oua pui? ca nu scrie in reteta:) … si e de doua ori zahar pudra, o data sub forma de grame si o data sub forma de linguri … care-l amesteci cu biscuitii si care cu mascarpone?
sorry, dar eu am doua miini stingi in bucatarie si imi trebuie retete dummy proof lol … mersi mult.
Sarbatori fericite!
@Sofie – of, of ce zapacita sunt! 🙂 multumesc ca mi-ai atras atentia! 😀
150 gr de zahar pudra se amesteca in blatul de biscuiti, iar cele 2-3 linguri se amesteca cu mascarpone.
si e nevoie de 3 oua 😉 le-am pozat, dar am uitat sa spun de ele :))
Buna! Foarte frumos. De unde ai suportul pentru oua? Multumesc
@Anonim – suportul l-am primit cadou de la verisoara mea. din cate am inteles ar fi de la sara blu din mall 😉
Un tort foarte aratos si apetisant!
Multumesc mult Ligia 🙂
Buna Ama, de cand am vazut reteta asta am a in zis ca trebuie sa o incerc. Am si cateva intrebari pt ca am incercat reteta si nu mi-a iesit ca in poza ta 🙂 adica crema de mascarpone arata tot ca o crema nu a crescut sa arate ca in poza:(. Cand ai bagat tortul la cuptor la ce temperatura ai setat cuptorul ? Nu stiu unde si ce am gresit..
Imi pare rau ca nu a crescut crema 🙁
Prajitura am bagat-o la cuptrul gata incalzit, totusi nu cred ca aici e neaparat problema ci mai degraba la consistenta dinainte de coacere. Poate nu ai batut destul de bine crema – mai exact ouale?
si eu am facut reteta, dar fara sa citesc comentariile.. zaharul s-a dus in crema, biscuitii fara zahar.. oua nebatute spuma.. esenta lamaie si coaja lamaie am pus, a iesit altceva, bun, dar e dupa reteta asta. :))) multumim pentru toate retetele si toata straduinta pe care o faci pt noi !!!
Arata minunat. Din toate retetele vazute pe Internet am ales sa o fac pe aceasta. Doar ca as mai avea nevoie de 2 lamuriri: pentru cate persoane rezulta tortul si de ce iese asa inchisa la culoare partea de jos, cu biscuiti?
Lacramioara niciodata nu am fost buna la astfel de aprecieri. Banuiesc ca pentru 6 persoane.
Biscuitii sunt mai inchisi pentru ca sunt umeziti de unt.
Arata tare bine! Felicitari. vreau sa-l fac si eu saptamana viitoare. nu prea am inteles ceva: deci bati albusurile spuma si apoi adaugi mascarpone si galbenusurile?
Diana ouale nu se separa, se adauga intregi 🙂