Tot un soi de cheesecake, dar parca reteta asta le intrece detasat pe celelalte. Crema de mascarpone este atat de pufoasa si de aromata incat nu te mai saturi. Si frisca bogata de deasupra este un adevarat pacat ;))

Aveti nevoie de



150 g biscuiti zdrobiti
50 g de unt caldut
150 g zahar pudra
400 g Mascarpone de la Lactitalia
2-3 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
3 oua
3 linguri de faina
smantana pentru frisca de la Lactitalia (pentru decor)


1. Amesteca biscuitii zdrobiti cu untul si cu zaharul. Amestecaul omogenizat il batatoresti intr-o forma rotunda de tort. Dai la cuptor pentru 10 minute.

2. Amesteca bine cu mixerul mascarpone cu zaharul, esenta de vanilie, ouale si faina.

Amestecul astfel obtinut il asezi peste blatul de biscuiti si dai la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana se rumeneste tortul.


3. Bati bine frisca si decorezi tortuletul. Eu nu sunt un mare maestru al decoratiilor din simplul motiv ca nu am rabdare :))