Singurul motiv pentru care am parul lung este ca pot sa il prind si astfel ii ascund toate neajunsurile.
Am firul subtire, moale, care nu sta niciodata in nici un fel de tunsoare, care se electrizeaza si se incalceste la cateva minute si dupa cel mai riguros pieptanat.
Am incercat diverse solutii, naturale si mai putin naturale, am pus bere, otet, ulei de masline sau galbenus de ou pe el si degeaba.
Pieptanatul e o tortura. La fiecare miscare, simt distinct si acut cum se trage radacina fiecarui fir de par. Ufff! Aveam neaparat nevoie de o solutie.Solutia am gasit-o de fapt cautand ceva pentru Natalia. Tot cu fir subtire, dar cret la capete, cu nelinistea specifica varstei, pieptanatul era cel putin la fel de dificil.
Si am dat peste acest sfat: fa acasa o solutie pentru a face parul usor de pieptanat, din apa si glicerina.Sa fie atat de simplu?

Asa ca am amestecat intr-un recipient cu pulverizator 3 parti de apa, o parte de glicerina vegetala si cateva picaturi de ulei esential de lavanda (moft personal).

Am incercat mai intai pe parul meu. Dupa baie, pe parul ud, am aplicat cateva pulverizari si apoi m-am pieptanat. Pieptanatul a mers ok, insa marele test a fost in dimineata urmatoare cand parul meu era incredibil de matasos, firul mai greu, mai stralucitor (fara senzatia de murdar si imbacsit!) si pieptanatul a fost ca o mangaiere, nici un fir incalcit, nici o senzatie dureroasa.

Apoi am incercat si pe parul Nataliei. Ei i l-am aplicat pe parul uscat si – la fel – dupa uscare a lasat un par matasos, mai greu si nici de data asta parul nu a fost imbacsit de aplicarea produsului.

Va marturisesc ca dintre toate produsele cosmetice pe care mi l-ema preparat, de acesta, in toata simplitatea lui, sunt cel mai incantata! Pentru ca de el chiar aveam nevoie si rezultatele sunt uimitoare.