De ce sa alcatuiti o lista de cadouri (un wishlist)

Craciunul nu este despre cadouri. In nici intr-un caz nu trebuie sa devina o goana sau o parada de cadouri.

Craciunul trebuie sa fie despre bucurie. Si nu stiu de voi, dar eu una nu imi amintesc atat despre bucuria pe care am resimtit-o la primirea vreunui cadou (desi multe m-au facut foarte fericita), ci imi amintesc mai ales de momentele in care am pregatit si am oferit cadouri celor dragi mie. Bucuria de a darui intrece de departe bucuria de a primi. 

Cand vine insa vorba de oferit cadouri, ma lovesc invariabil de natura mea foarte practica si de situatia in care persoana careia trebuie sa ii ofer cadoul are de toate si are suficienti bani sa isi cumpere si ce eu nu imi pot permite.
Recunosc ca deseori apelez la cadouri handmade si foarte personalizate, dar acestea nu sunt mereu suficiente. Uneori este momentul potrivit pentru un ceas special (vedeti aici cateva modele deosebite), o bijuterie eleganta sau un parfum unic.

 

Wishlist

De aceea, sunt un mare fan al listelor de dorinte, a “scrisorile catre Mos Craciun”, a wishlist-ului. O astfel de lista ar trebui sa contina o varietate mai mare de cadouri, de diferite valori, astfel incat oricine sa poata sa isi permita ceva de pe acea lista. Dar totusi, ea sa contina cadouri pe care chiar vi le doriti si care v-ar fi cu adevarat utile.

Si as mai dori sa punctez un aspect legat de cadourile de Craciun: stresul cauzat de alegerea cadoului potrivit.
Pentru mine cel putin, aceasta este cea mai neplacuta parte a pregatirii sarbatorilor. Deci o lista de sugestii ar insemna un cadou in sine pentru mine si mi-ar permite sa maconcentrez pe partea frumoasa: bucuria alegerii cadoului si pregatirea surprizei.

Imi mai permiteti un sfat?
Nu jucati dur. La ce ma refer?
La asta:
-Ce ti-ai dori de Craciun?
-Nimic, doar sanatate .

Da, normal, sanatate ne dorim cu totii. Daaaaaar, hai sa ajutam putin omul drag.
Incercati si ceva de genul.
-Imi doresc sa fim sanatosi in anul ce vine. Avem de toate. Dar un cosulet cu fructe e mereu binevenit!

Si uite asa, simplu si cu sinceritate, rezolvati o problema delicata. Ba mai mult, oferiti sansa celui ce intreaba sa se ocupe cu drag de un cadou pentru voi.

Orice cadou este pretios. Oricat de mic, de ieftin, de banal. Orice cadou este un gand bun.

PS Lista mea e in poza care ilustreaza acest articol. Voi ce ati pune pe lista?
(anul asta nu am vrut sa mai trec electrocasnice! :))