


A mai trecut o luna si a venit sorocul unei noi retete de incercat propuse de cei de la Daring Bakers. Luna aceasta am avut de facut doua prajiturele, dar eu am avut ingrediente doar de una. In plus, din nefericire, reteta a fost foarte vaga si aluatul mi-a iesit un pic prea moale. Am sesizat tarziu si am adaugat faina in plus, dar nu am mai putut sa obtin biscuiti simetrici.
Dar sa nu mai carcotesc atata si sa va povestesc cum se fac aceste Milan Cookies.
Frecati 170 gr de unt cu 310 gr de zahar (preferabil pudra), pana obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand albusul de la 6 oua, amestecand mereu. Adaugati esenta de vanilie, apoi, treptat, adaugati 200 gr de faina.
Turnati aluatul in forme mici (un pic mai mare decat o moneda) in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 10 minute – pana prind o culoare aurie.
Le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Intre timp topiti putina ciocolata (eu am folosit amaruie ptr ca prajitura deja era extrem de dulce!) si puteti fie sa ornati prajiturelele deasupra sau sa le uniti.
Am adaugat bucatele de alune si petale de flori.
Great idea to make a round cookie and put the chocolate in the middle for the Milans. Beautifully done!
Gorgeous cookies! Well done!
I love the open-face cookies you made! The flower petals look so sweet.
those look spectacular! Great job!
Beautiful use of flower petals – the cookies look so light and summery!
Love how you decorated your cookies 🙂
Lovely pics! Your cookies look great 🙂
Great job on your challenge. I really do like the interesting choice and flavours you have adopted for your cookies.
I love the texture, color, and flavor combination in your milans. Wonderful job.
Yammy ! Ce cookiuri delicioase ! Treci pe la mine dupa niste premii 😉
arata de un mare fel!uneori cand ma uit p blogul tau ma intreb daca chiar tu ai gatit ca totul arata superb si fotografiile de alfel!te asteapta niste premii la mine!
Ama te asteapta un premiu la mine pe blog, pupici si o duminica placuta sa ai!
Pfuuu, super delicios! Treci pe la mine si ia un premiu:)