Articol scris Loredana Stefan, CHHC, consilier reeducare alimentara.

Leacurile bunicii – plante si condimente uitate 

Episodul 1 – Musetelul – umilul vindecator 

Icetea musetel & lavanda

Musetelul este probabil Cenusareasa plantelor medicinale.

Foarte multi il desconsidera sau nu il iau in seama, preferand multe alte remedii mai scumpe si mai putin la indemana in locul aceluia care se afla sub nasul lor.
Vorbeam cu o prietena, buna cunoscatoare a plantelor care cauta ceaiul perfect pentru ea. Si a gustat, si a incercat vreme de cativa ani ceaiuri mai scumpe, mai exotice mai rasunatoare, pentru ca intr-un final, sa incerce umilul musetel. Si evrika!, cautarea a luat sfarsit iar solutia era chiar in curtea ei…

Desi este o planta cu aroma delicata, musetelul are multe ingrediente bioactive: flavonoizii care lupta impotriva radicalilor liberi, mucilagiile cu proprietati antiinflamatorii si de echilibrare a glicemiei, terpenoizii cicatrizanti.

Stiinta isi pune acum sperante in apigeninul extras din musetel, substanta care a dovedit inhibarea unor tipuri de cancer precum leucemiile.

Da, e vorba de umilul musetel.
Gata cu mambo jambo stiintific. Ati inteles idea. Musetelul e bun si merita bagat in seama.

Iata un ceai cu gheata delicios si musetelos pentru voi:

Ceai macerat la rece cu musetel, menta si lavanda:

Icetea musetel & lavanda 

 Intr-un borcan de 1 litru striveste cateva frunze de menta si umple borcanul cu apa rece. Adauga florile de musetel uscat si cateva flori uscate de lavanda. Acopera borcanul si pune-l la frigider pentru 6 ore. Apoi, filtreaza lichidul obtinut, adauga miere si gheata. Si savureaza-l intr-o seara de vara, privind asfintitul cu cineva drag.

Icetea musetel & lavanda

Citeste toate articolele scrise de Loredana aici