***Cititi aici un alt articol despre aceasta olita, dupa aproape 4 ani de utilizare la doi copii***

Avand curtea noastra si nefiind nevoiti sa stam cu orele prin parcuri, eu nu am resimtit la fel de tare nevoia de a gasi o solutie cand copilul vrea la toaleta si esti departe de casa. Dar ma treceau apele de cate ori plecam la drum lung.
Inainte sa plecam la bunici, de exemplu, ii spuneam Nataliei sa mearga la baie sa faca neaparat un pipi. Sa il „cheme pe pipi”. Nu radeti, noi povestim cu el, il trezim si il trimitem la culcare 🙂
Si dialogul e cam asa:
-Nati, hai ca plecam la bunici. Fugi si fa un pipi!
La care copila mea se uita la mine cu ochii mariti de groaza:
-Dar …de ce? Bunica nu are WC? :))

 

Are, cum nu, doar ca e la 3-4 ore distanta! 🙂
Pana la bunici mai e cum mai e, ca un pipi facut strategic inainte de plecare si lichide date cu masura, ne ajuta sa ajungem cu bine. Doar ca ce te faci la drumuri si mai lungi? Ca de exemplu, drumul din vara, pana in Grecia, cand am mers 1000 de km fix.
Cu cateva zile inainte de plecare, cand aveam deja pregatite langa usa o olita (care brusc mi se parea uriasa!) si reductorul, primesc un mail de la cei de la kidscenter.ro care imi povestesc de noul lor produs. De la ei am si sacul de dormit cu picioare (poate va amintiti de el de anul trecut – aici) care este salvarea mea, pentru ca Robi se trezeste urland si din cel mai adanc somn daca indraznesc sa il acopar fie si cu un cearceaf. Revenind, aflu ca au un produs nou, o olita pliabila.
Si ajunge la mine fix inainte de plecare si din start am fost foarte entuziasmata ca m-am scapat de carat si olita si reductor.

Nu va mai tin in suspans: a fost foarte-foarte-foarte practica in concediu! 
Pentru ca:
1. Ocupa putin spatiu.
3. Se monteaza foarte usor si e mai teapana ca o olita dintr-o bucata.
3. Este foarte comoda pentru copii. Am avut multe olite si nu toate sunt facute pe forma…anatomica. Adica unele sunt chinuitor de incomode, de stau copiii ca pe ace.
4. Foarte igienica – vine cu pungute cu absorbant (rezerve pe care le puteti cumpara ulterior separat). Pe drum, ne opream in diverse benzinarii, puneam olita langa masina si apoi aruncam punguta la gunoi. Curat si fara batai de cap. Si infinit mai bine decat sa bag copilul in WC public.
5. Se transforma in reductor. Cand am ajuns la destinatie, am desfacut-o si am folosit-o pe post de reductor. Am fost sceptica in legatura cu aceasta varianta, crezand ca nu are cum sa stea bine pe colacul WC-ului, dar se potriveste perfect (si in concediu am folosit-o pe patru WC-uri diferite).

Daca va place ideea, citit mai multe despre ea aici.

 

olita-pliabila-potette-plus-kaki-8023472

olita-pliabila-potette-plus-kaki-8023474

olita-pliabila-potette-plus-kaki-8023477