Globul pamantesc – decoratiune
Am pregatit aceasta activitate de Ziua Pamantului, dar ea este perfecta pentru oricare alta ocazie. Este o activitate simpla si usor de facut, iar rezultatul este o decoratiune in forma de Pamant, care se roteste in vant.
Noi am pus aceste decoratiuni afara, ferite de ploaie, dar unde sunt totusi in bataia vantului si se invart vesel toata ziua.

Globul pamantesc – decoratiune

Pentru a pregati aceasta activitate, urmati pasii de mai jos:

1. Scoateti la imprimanta doua pagini cu cate doua imagini ale globului pamantesc. V-am pregatit eu aici un PDF gratuit. Puteti folosi si alte imagini, eu am ales o varianta cu putine detalii, pentru a putea fi colorata mai usor de cei mici.

2. Colorati cele 4 globuri pamantesti si apoi decupati-le.

3. Indoiti-le pe jumatate, indoind si spre interior si spre exterior. Lasati hartia indoita cu partea alba la exterior, pentru ca pe ea veti aplica lipiciul.

4. Aplicati lipici pe spatele globurilor si lipiti-le unele de altele (vedeti in imagini).

5. Cand ati lipit toate bucatile, inainte sa faceti lipitura finala, treceti prin mijloc ata aleasa, lasand suficient loc si pe o parte si pe cealalta, atat pentru agatat, cat si pentru margele. Fixati ata cu putin scotch.

6. Dati cu lipici pe partile albe ramase nelipite, astfel incat sa lipiti toate jumatatile impreuna. Desfaceti cele patru laturi rezultate, astfel incat sa stea cat mai drepte si sa permita globului sa se invarta.

7. Pe partea de jos a atei, puneti cateva margelute. Acestea ofera un plus de culoare proiectului, dar il si ancoreaza in jos in vant si ii permit sa se invarta.
Vedeti aici cum se invarte al nostru.