Copiii mei sunt mari amatori de paine si rontaieli, dar nu ma stiu impacata sa ii las sa manance chiar orice. Prin urmare, cand am timp, mai coc rapid cate ceva, macar sa manance produse facute in casa si la care au ajutat si ei.
Astfel am ajuns sa pregatesc si acest covrigi moi, care au si avut un succes foarte mare!

Ingrediente

400 gr de faina
1 pliculet de drojdie
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
40 gr de unt
250 ml de apa




100 gr de bicarbonat si 2 l de apa clocotita

1 ou
aproximativ 2 linguri de seminte de susan


Intr-un bol mare, amestecati faina cu sarea si zaharul, puneti drojdia in mijloc.
Intr-o craticioara, topiti untul si turnati peste el 250 de ml de apa calduta. Amestecati si turnati acest lichid peste faina. Amestecati si apoi framantati, pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de peretii bolului.
Acoperiti si lasati sa creasca pentru 45 de minute.

Dupa ce aluatul a crescut, scoateti-l pe o suprafata pudrata cu faina, framantati-l usor 3-5 minute si apoi impartiti-l in 8 parti egale.



Puneti pe foc o oala cu 2 litri de apa.


Faceti o rola de aluat cu fiecare bucata de aluat, facand cate o bucla cu capetele, astfel incat sa obtineti forma de covrig.

Cand apa a dat in clocot, luati-o de pe foc si amestecati in ea bicarbonatul. Scufundati in apa cate un covrig timp de 2 minute, cu ajutorul unei palete. Asezati covrigii oparati in tava.

Ungeti convrigii cu un ou batut si presarati peste ei susan.

Coaceti timp de 15-20 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc.