Stiu ca nu e mare lucru sa faceti o ciorba de varza, de altfel mi se pare una dintre cele mai usoare ciorbe de facut, dar am decis sa o public si pe blog sa va amintesc de ea si sa aveti si voi pofta sa o pregatiti mai des pentru proprietatile deosebite ale verzei.
Ingrediente
1 varza alba potrivita
1 pastarnac
2 radacini patrunjel
3 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras
2-3 linguri pasta de tomate
1/2 lingurita chimen
1 – 2 lingurite cimbru
1/2 lingurita piper
sare dupa gust
ulei
Mai intai am curatat legumele, le-am tocat si le-am pus la calit in putin ulei.
Treptat am adaugat varza taiata. Eu am mai facut astfel de ciorbe cu varza taiata fideluta pe razatoare, dar varianta asta mie una mi s-a parut nepractica in momentul consumarii. De aceea prefer sa o toc de mana, in fasii ceva mai groase, dar mai scurte.
Am adaugat apa – cat sa acoperiti legumele si lasati sa fiarba incet, adaugand si mirodeniile.
Cand s-a fiert varza, adaugati 2-3 linguri de bulion si mai lasati sa dea o data in clocot si sa prinda culoare.
Ciorba de varza merge grozav cu paine prajita! 🙂
Arata foarte bine! Excelent!
Si mie imi place mult ciorba de varza! Chiar mi se pare ca am in drafts o reteta care sta si asteapta sa fie postata. 🙂
Ce fain e header-ul, acuma-l vad! Imi place mult!
@Bucatar Maniac – multumesc 😉 ma bucur ca iti place 😀
@DiAnais – stii ce ma enerveaza pe mine cel mai tare la ciorba de varza? daca zic ca asta am gatit invariabil aud : dar esti la cura de slabire? :)) sarmana de ea ciorba, e asa de buna ca a ajuns stigmatizata :)) astept acum si varianta ta 😀
mersi si ptr header 🙂 m-a apucat pe mine creativitatea ntr-o zi 🙂
Daaa, si eu patesc la fel cu ciorba. Si-mi pare atat de rau pentru ca e delicioasa! Chiar o colega m-a provocat sa o invit la o ciorba ca sa-i demonstrez ca nu e scarboasa! :)))
Imi place mult ciorba de varza, mai ales iarna!
@Irina – mie si vara 🙂 ca cina usoara 😀
Conform provocarii, am executat o ciorba in felul meu 😀
Sper sa-ti placa ce-a iesit 😉
http://pasiunilealinei.blogspot.com/2011/12/ciorba-de-varza.html
Reteta este delicioasa! Multumesc pentru ca mi-ai reamintit-o!