IMG_3116

Stiu ca nu e mare lucru sa faceti o ciorba de varza, de altfel mi se pare una dintre cele mai usoare ciorbe de facut, dar am decis sa o public si pe blog sa va amintesc de ea si sa aveti si voi pofta sa o pregatiti mai des pentru proprietatile deosebite ale verzei.

IMG_3115

Ingrediente

1 varza alba potrivita
1 pastarnac
2 radacini patrunjel
3 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras
2-3 linguri pasta de tomate
1/2 lingurita chimen
1 – 2 lingurite cimbru
1/2 lingurita piper
sare dupa gust
ulei

Mai intai am curatat legumele, le-am tocat si le-am pus la calit in putin ulei.

IMG_3078

Treptat am adaugat varza taiata. Eu am mai facut astfel de ciorbe cu varza taiata fideluta pe razatoare, dar varianta asta mie una mi s-a parut nepractica in momentul consumarii. De aceea prefer sa o toc de mana, in fasii ceva mai groase, dar mai scurte.

Am adaugat apa – cat sa acoperiti legumele si lasati sa fiarba incet, adaugand si mirodeniile.

Cand s-a fiert varza, adaugati 2-3 linguri de bulion si mai lasati sa dea o data in clocot si sa prinda culoare.

Ciorba de varza merge grozav cu paine prajita! 🙂

IMG_3117