Ciorba de fasole verde este unda dintre retetele mele preferate de vara. Un pic acrisoara, usoara si satioasa, este o ciorba usor de facut si foarte economica.
Mai intai pregatiti pastaile si spalati-le. Adaugati-le in apa rece (neaparat!) si lasati sa fiarba la foc mic. Cand au inceput sa se inmoaie, adaugati legumele – nu foarte multe (morcov, radacina de patrunjel, ardei) si lasati sa fiarba in continuare.
Aproape de final pregatiti rantasul. Caliti o ceapa mica, iar cand devine sticloasa adaugati boia si apoi faina. Stingeti treptat cu zeama din ciorba. Adaugati apoi rantasul in ciorba printr-o strecuratoare pentru a scoate bucatile de ceapa.
Adaugati patrunjel verde proaspat tocat si – daca doriti – puteti acri cu putin bors.
ce bine arata!!!
tot o ciorbita am facut si eu,de legume,cu smantana.
o sa fac si de fasole,bine ca mi-ai amintit,ca' n-am facut de mult;)
@Gaby – nici eu nu am mai facut de mult si asa de bine mi-a picat 😉
Fara rantas nu se poate……..?
@Anonim – se poate si fara 😉
Super de tare este reteta ta "AMA" . LA FEL DE BINE A ARATAT SI LA MINE IN FARFURIE .O ZII BUNA SI MAI ASTEPT SI ALTE RETETE DE LA TINE.
@Cristina – ma bucur mult ca ti-a placut reteta mea si sper sa iti placa cel putin la fel de mult si altele 🙂
Ma gandesc daca in loc de boia nu as putea adauga bulion in zeama si sa nu mai fac rantas ca sa nu le fie prea grea mancarea la copilasi…ce zici?
Bininteles ca merge Adri! 🙂
szuper reteta , rantasul respectiv trebuie srtecurat complet prin sita ? adica se pune doar zeama …nu ? si stinsul rantasului … nu stiu,eu tot am pus zeama …trebuie lasat sa fiarba ? …no , oricum a iesit gustos. pa.
Geo da rantasul se trece prin sita pt a nu adauga si ceapa 🙂 ptr siguranta il poti stinge cu supa inainte 🙂