Si a inceput si trimestrul 3 si suntem tot mai aproape de marea intalnire. Desi au trecut deja atatea saptamani tot am impresia ca venirea acestui copil ne ia prin surprindere. Probabil pentru ca la un anumit nivel nu realizezi ce se intampla.
La fel cum ma uit la mutrisoara ei de la eco si nu imi vine sa cred ca un pui de om, cu acele trasaturi, traieste la mine in burta. Pare un concept atat de greu de cuprins cu mintea.
Si apoi ma minunez de fiecare miscare, de fiecare lovitura, de fiecare intoarcere care imi trage pielea de pe burta si o si vedem cum se misca.

Ecografia de la inceput de trimestru 3 a venit cu vesti bune, dar si cu vesti care ne-au ingrijorat.

In primul rand si ceea ce este cel mai important, Natalia este bine. Avea la 28 de saptamani 1300 de gr si toate functiile normale. A fost o rusinoasa, si-a ascuns cu incapatanare fata si cu greu am prins un pic din profil.


Problema este insa la mine pentru ca nu mi s-a ridicat placenta suficient de mult, fiind chiar pe marginea cervixului. Pentru mine diagnosticul a venit pe nepusa masa pentru ca m-am simtit atat de bine, nu am avut dureri sau sangerari. Din precautie doctorul mi-a recomandat cat mai multa odihna (adica stat la orizontala) si fara ridicari. Mai ales cu cat avanseaza mai mult sarcina. Daca situatia continua si placenta refuza sa se mai ridice e posibil sa nu ma lase mai mult de 36-37 de saptamani. Deci va veni cu atat mai repede Natalia.
Dar deocamdata suntem in asteptare si speram sa nu se incapataneze placenta asta.

Acum deja incepem sa intram in linie dreapta: incep testele de trimestrul 3, testele de stres, mobilarea camerei, pregatirea plasutei pentru maternitate, pregatirea hainutelor.