Prajiturica asta as vrea sa fie nelipsita din casa mea. Sunt topita dupa ea si tocmai de aceea vreau sa o fac si cadou virtual de ziua ei Gabrielei, cu regretul ca este atat de departe.
Aveti nevoie de:
100 grame ciocolata amaruie
300 grame de faina
100 grame de unt la temperatura camerei
100 grame de zahar
1 ou
aprox. jumatate pliculet praf de copt
1 lingurita cacao
ghimbir si scortisoara
In primul rand pregatiti ciocolata. Desi o puteti razui, pentru acest tip de prajiturica este mai indicat sa aveti bucati mai marisoare de ciocolata. Cum ma intrebau si la Menta si Usturoi cum pregatesc ciocolata pentru cookies, am pozat sa vedeti cum fac eu: tai cu cutitul feliute care apoi se maruntesc usor. Nu insist pentru a pastra dimensiuni cat mai generoase.
Amestecati apoi faina cu praful de copt si ulteriro adaugati ghimbirul, scortisoara si cacaua.
Frecati bine untul cu zaharul, incorporati oul si apoi adaugati treptat faina amestecata cu ingredientele de mai sus. Cand s-a omogenizat bine, adaugati ciocolata si amestecati cat mai usor cu putinta.
Lasati la rece 30 de minute.
Scoateti din cuptor si asezati la distanta maricica aluat intr-o tava cu lingura. Nu va bateti capul cu forma, aluatul oricum se va intinde dupa voie in tava la coacere.
Bagati in cuptorul gata incalzit pentru 10-15 minute. Serviti si calde, dar aveti grija ca s-ar putea sa nu mai ramane sa se si raceasca.
tes cookies sont parfait on qu'une envie c'est de les croquer, bravo
bonne soirée
Arata foarte bine, sigur au si un gust delicioas. Felicitari.
Buna ziua. Acum incerc sa fac aceasta reteta, dar am o mare problema. Nu este completa reteta sau este uitat un ingredient?
Cand am adunat ingredientele iese o compozitie fainoasa si nu se leaga de nici un fel. Imi puteti spune unde am gresit? Multumesc.
@Anonim – imi cer mii de scuze! am uitat intr-adevar sa adaug lareteta oul :(( Se adauga si un on in compozitia de zahar + unt, dupa care se adauga faina.
Imi cer scuze inca o data si sper sa nu fie compromisa incercarea dumneavoastra!
@ Multumesc – da, au un gust tare bun. desi imi tot doresc sa obtin si o varianta faramicioasa 😀
@Fimere – thank you very much! 🙂 hope you will visit me again 😉
Multumesc de raspunsul rapid, dar din pacate am adaugat si oul si tot nu iese un aluat moale. Probabil ca adugandul la inceput este altceva. Asta este!!
@Anonim – este foarte important la inceput sa obtineti o crema cat mai pufoasa din amestecul energic al untului si zaharul. Teoretic se amesteca pana se topeste untul.
Incercati sa mai adaugati cativa stopi de lapte sau melasa (daca aveti cumva in casa) sa faceti moale aluatul.
vai ce faine is, se vor face sigur dar cand apuc putin timp:(…te pup
Ama, acum am in cuptor biscuitii care miros super..eu toc coc la ei pentru ca pofticioasa cum sunt am dublat cantitatile.
Partea cea mai amuzanta e ca dimineata am vazut reteta, am notat-o, mi-am cumparat ingredientele si am venit cu un chef nebun sa fac cookies. Am amestecat eu ingredientele care nu vroiau deloc sa se lege….hmmm….am deschis calculatorul am intrat sa vad iar reteta si am vazut ca am uitat sa pun ouale (nu am citit si comentariile sa vad ca le-ai adaugat intre timp) . S-a amuzat putin sotul pe seama mea, am pus 3 oua in loc de 2 (am dublat compozitia), am pus si putin lapte sa fiu sigura ca se leaga si au iesit super buni. Sunt la a 3-a tura de copt si tot mancam non stop biscuiti…sunt foarte, foarte buni.
Te pup, multumesc pentru reteta!
Acum vad comentariile persoanei care a mai incercat, sa-ti urmeze sfatul si sa mai adauge putin lapte pentru ca sigur iese.
@Antzu – sa le incerci – chiar sunt delicioase 😉
@ Flori – vai daca ai stii cat m-am stresat cand mi-am dat seama ca am uitat tocmai ouale :((
ma bucur ca ai salvat situatia si ma bucur si mai tare ca v-au placut 😉 si la noi au fost foarte apreciate! 🙂
buna Ama…tocmai le.am incercat si eu…sunt delicioase…iar compozitia mi.a iesit din prima..si cu oul dar si cu putin lapte…deja nu ne mai saturam de ele:)..mai amuzant este ca ii auzeam pe vecini in curte zicand ca miroase frumos, a prajituri..
@Alexa – ma bucur mult de tot ca ti-a placut! 😉
Arata delicios! Fursecuri de genul am vazut in reclame si am gustat de cateva ori ( din magazine) si sunt innebunita dupa ele! Vad ca nu e prea complicata reteta 😕 am s-o incerc chiar zilele astea, singurica, acasa :*
P.S: te-am recomandat pe blogul meu, sper sa nu te superi :-s :*
@Chocolatfollie – sunt foarte simplu de facut si o sa-ti placa cu siguranta! 😉
Multumesc de recomandare 🙂 tare dragut blogul tau 😉
Ama daca se poate cand scrii retete pe blog sa scrii si cat timp le lasi la cuptor si la cate grade ar fi nemaipomenit :). Nu ma prea pricep
@Ramona eu am un cuptor din acela vechi si ieftin, fara grade :d deci habar nu am sa dau aceste informatii si decat sa spun aiurea mai bine nu spun. la chocolate chip cookies trebuie cuptorul incins si lasate apoi la foc mic-mediu cam 10-15 minute.
din experienta insa iti spun ca fiecare cuptor e diferit si cel mai bine e sa il "inveti" pe al tau si e cel mai sigur 🙂