Aveam in congelator un piept de curcan de casa si cautam o reteta pentru carnea acestor pasari de tara, prea atoase pentru mofturosii mei. Am decis sa incerc aceasta reteta si nu numai ca s-a mancat cu repeziciune toata oala de chili, dar am auzit chiar un compliment ce pomenea ceva despre „cea mai buna reteta cu carne de curcan”.
Ingrediente
2 cepe mari
o jumatate de capatana de usturoi
1 ardei
50 ml ulei
1 sticla de bulion
1 conserva mare de fasole boabe maro
1 piept de curcan
2 linguri pudra de chili
1 lingura chimen
1 lingurita oregano
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
Se toaca ceapa marunt si se caleste usor, pana devine aurie. Se adauga usturoiul, chimenul si chili.
Se stinge cu bulionul si se adauga toate celelalte ingrediente (mai putin fasolea!) si se lasa sa fiarba la foc mic minim o ora.
Cam cu 15 minute inainte sa il iau de pe foc am adaugat fasolea, pe care am clatit-o bine la scoaterea din conserva.
Noi am servit cu crutoane de mamaliga cu rozmarin.
Ama, sa incerci pieptul de curcan uns cu mustar boabe de la Crenvurstila. E delicios si fraged. Nu trebuie sa faci decit sa ungi bine pieptul de curcan cu mustar, sa-l pui intr-un vas de yena, pui un pic de apa, sare, capacul si-l bagi la cuptor. E delicios !!!
Suzi
Suzi mersi de pont! 🙂 suna delicios
La cum arata, cred si eu ca au fost complimente!!
Mi-a venit apa-n gura.. :))
Pupici
Si eu am facut asa ceva mai demult, dar fara fasole. Trebuie sa incerc si cu fasole, pt ca imi place mult.