541731_10151902580335608_235193260_n 
Primesc foarte multe intrebari privind alimentatia Nataliei si citind cu ceva timp in urma acest articol – cu care m-am identificat – vreau sa va vorbesc despre cele patru tipuri de alimente pe care le consider foarte importante in alimentatia Nataliei.

Vreau sa mentionez ca Natalia (acum de 16 luni) este in continuare alaptata la cerere. Si contrar unor prejudecati populare are un apetit foarte bun, fiind o mica gurmanda, entuziasmata de orice este nou.

552585_10151955468175608_540240328_n

1. Grasimi saturate 

 Nu am ferit-o niciodata pe Natalia de grasimi.
Am avut norocul sa am acces la animale de casa, astfel incat a primit la discretie carne (fie ea si grasa), oua de casa si produse lactate din lapte integral, nepasteurizat.
Niciodata nu am degresat nimic pentru ca nu mai consider colesterolul ca pe o sperietoare, ci ca pe o rotita importanta intr-un sistem care functioneaza sanatos.

396066_10151956060035608_766010983_n

 Pranzul – rata pe varza, in slow cooker

 2. Supa de oase 

Aceasta supa este esentiala pentru o imunitate crescuta, un sistem digestiv mai sanatos si ajuta chiar si in lupta cu alergiile. Se spune ca nimic nu egaleaza mineralele ce se regasesc intr-o supa de oase fiarta molcom, cu orele. Poate fi servita ca supa de legume si carne sau incorporata in alte mancaruri – sosuri, tocanite etc.

3. Mancaruri fermentate 

Aici i-am dat pana acum doar iaurt si kefir, iar acum vreau sa incep cu legumele fermentate.

Pentru noi kefirul este un aliment miracol!
Kefirul are probiotice naturale, reface flora intestinala (mult mai bine decat iaurtul!), distruge parazitii, intareste sistemul imunitar, este foarte bogat in calciu, magneziu, vitaminele B1, B6, B12 etc.
Iar Natalia pur si simplu il adora. Bea de obicei la micul dejun – simplu – si seara, in diverse combinatii cu fructe.
(kefirul il prepar eu din lapte nepasteurizat!)

221925_10152052452510608_1385363314_n

 Natalia sorbind kefir

4. Legume si fructe de sezon

 Am mai repetat-o pe acest blog si repet si acum: gatiti in functie de sezon, folositi ingredientele pe care le gasiti la tarani in piata!
E un gest atat de simplu si atat de sanatos.
Faceti tot posibilul sa gasiti taranii din zona voastra si cumparati de la ei. Eu de exemplu intru in vorba cu taranii si deja cunosc distribuitorii si taranii veritabili. In general ii puteti identifica si in functie de ce au pe taraba.
Cumparati de la ei! 🙂 Si ajustati meniul in functie de ce gasiti in piata.
391182_10151952320345608_1774192516_n 

Astept in continuare intrebarile voastre si voi incerca sa va raspund cat mai complet in comentarii sau in postari pe blog.