Cu cateva saptamani in urma am comandat in sfarsit cateva carti de Lucia Muntean. Spun „in sfarsit” pentru ca le ochisem cu mult timp in urma, dar am asteptat sa mai creasca Natalia pentru ele.

Am avut putine emotii in legatura cu calitatea lor. In ziua de azi, o revista mai grosuta costa 16 lei si ma gandeam ca nu e cine-stie-ce de capul lor. Dar cand a sosit coletul si am desfacut pachetelul am fost nespus de incantata pentru ca pur si simplu descoperisem o reala comoara.

Si imi aleg cu grija cuvintele 🙂

Iata postarea mea initiala pe Facebook.

Poeziile si desenele minunate m-au transpus intr-o lume a copilariei; acea copilarie simpla, inocenta, plina de culoare, de personaje de carte care prind viata in imaginatia bogata de copil….Ce mai, aproape pot spune ca mi-am cumparat mie acele carti, atat de multa incantare si visare au adus sufletului meu.

Si apoi…

Dupa cateva zile primesc un mesaj amuzant despre un iepuras care este in cautarea noastra cu un mic cadou din partea Luciei Muntean. Si asa s-au aranjat lucrurile ca fix in Vinerea Mare a ajuns pachetelul (sau am ajuns noi la el :))) pe mana noastra. Erau cateva titluri din colectia Lucia Muntean si o dedicatie care o las mostenire Nataliei 🙂

Ce pot sa va mai spun in plus este ca fiecare carte este absolut fermecatoare. Cu riscul sa ma repet, dar nu am gasit pana acum o carte de copii care sa imi placa si mie, adultului, la fel de mult ca Nataliei! Nu stiu care e secretul, e ceva aparte in acele poezii si desenele ce le insotesc.

Revenind la detalii practice, Jocurile uite-asa este o veritabila carte de activitati pentru copilasi. Eu am inceput sa o introduc in rutina noastra zilnica si ne amuzam copios imitand impreuna joculetele din carte. Cartea nu este insotita doar de desenele dragalase si rimele vesele, dar tradeaza si experienta de educatoare a autoarei. Probabil ca aceasta este cartea in care se simte clar ca autoarea are o experienta bogata cu copiii, ca a lucrat cu ei, ca stie ce ii distreaza si ce ii ajuta in viata de zi cu zi.

Cele doua volume din Ghici, Ghici, Ghici ce voi desena aici? invata copilul sa deseneze. Primul volum beneficiaza chiar si de aplicatie pentru iPhone!
Poate veti spune ca Natalia e prea mica pentru asa ceva. Pai si ce, ea trebuie sa deseneze? :)) Natalia mereu ma pune sa desenez, iar eu sunt un anti-talent total la desenat. Nici o floare nu imi iesefac niste rotocoale inegale si cu capetele fluturand zbarlite prin laturi. Ei bine, pentru mine aceste doua volume sunt salvatoare in momentele in care Nati imi indeasa creionul in mana, cu ochii mari si plin de speranta. Ca un copil de 5-6 ani, urmaresc indicatiile, citesc intre timp si versurile si … Voila! Copilul multumit, mama eroina, desenul incredibil de reusit.
Dar pentru cei cu copii mai mari, am inteles ca desenele sunt special concepute pentru a exersa viitoarele abilitati necesare pentru a invata scrisul.

Dupa cum se vede, v-as povesti pana spre dimineata despre cat de grozave sunt aceste carti! Dar trebuie sa ma opresc aici si va incurajez sa le cumparati si voi.

Pana atunci va las cu Natalia care studiaza cu maxim interes toate titlurile din colectie :))