Cafea Mocha – cafea cu ciocolata
De obicei imi beau cafeaua doar cu lapte, dar uneori, in zilele mai grele, imi place sa imi mai fac o cafea-desert in a doua jumatate a zilei. Si pentru astfel de ocazii imi place sa apelez la cafeaua Mocha, care imbina mai multe ingrediente care imi plac: cafea, ciocolata si frisca!

Am vazut pe internet mai multe variante ale cafelei Mocha. Unii o fac cu pudra de ciocolata (calda) sau cacao. Eu am ales sa o fac cu sos de ciocolata sau ciocolata topita (puteti pune ciocolata sa fie topita direct de cafeaua fierbinte).

Cafea Mocha – cafea cu ciocolata


1-2 cafele espresso (eu am folosit cafea espresso de la dm drogerie markt)
1/2 ceasca de lapte cald, batut spuma
1-2 linguri de ciocolata (sirop sau patratele, care se vor topi in cafea)
optional: frisca deasupra cafelei + extra sos de ciocolata sau ciocolata razuita