Activitati de Revelion pentru copii

Revelioanele cu copiii au devenit tot mai interesante de cand s-au mai marit si inteleg ce se intampla si de ce. Imi amintesc si eu cu drag entuziasmul cu care asteptam Revelionul cand eram copil, agitatia si bucuria inceperii unui nou an.
Fiind singura noapte din an in care le permit sa nu respecte rutina de somn, incerc si sa ii tin ocupati si sa le ofer momente de care sa isi aminteasca peste ani.

Iata cateva dintre ideile pe care as vrea sa le pun in aplicare:

 1. Numaratoarea inversa pana la miezul noptii
  Numaratoarea vreau sa o fac in doua feluri: cu baloane (umflate si cu ora trecuta pe ele, pe care le pot sparge cand a sosit momentul) si cu pungute cu mici activitati sau provocari. De exemplu, sa cante cu voce cat mai tare o colinda, sa danseze pe melodia preferata etc. Fiecare punguta sa fie deschisa la ora scrisa pe ea. Ideal ar fi sa alternez cele doua la fiecare jumatate de ora. De exemplu, la 19.00 sa deschida prima punguta, la 19.30 sa sparga primul balon, la 20.00 sa deschida a doua punguta si tot asa.
 2. Construirea unui fort
  Vazusem aceasta idee cu ceva ani in urma si mi-a ramas in minte. Nu stiu daca voi reusi in acest an, dar sigur o pun in aplicare in anii ce vin. Ideea e sa construim un fort mare, sa il luminam cu ghirlande cu LED, sa asternem pe jos paturi, pilote si perne si sa jucam jocuri acolo sau sa ne uitam la un film.
 3. Sampanie de copii
  Nu cumparata 🙂 ci facuta din suc de mere si apa minerala.
  Ca alternativa (ai mei nu beau nici un fel de suc), ma gandeam si sa le dau lapte (ciocolata calda) in pahare de sampanie si cu cate un cookie colorat decorat.
 4. Sa organizez o vanatoare de comori cu mici obiecte ascunse prin casa. Copiii primesc o lista cu indicii si pleaca in cautarea lor. Aici as vrea sa le dau fluriere, coifuri si alte accesorii de petrecere pentru noul an.
 5.  Pregatesc cateva jocuri pe care sa le jucam impreuna. In general mizez pe jocuri simple si alerte, care sa fie foarte distractive si nostime. Anul trecut (si probabil vom repeta si in acest an), am jucat mima cu desenta pe un whiteboard. Anul acesta avem si un joc de pantonima cu cartonase, deci cel mai probabil vom apela si la acestea. Daca se joaca si pe echipe, sunt cu atat mai de succes!