De ce sa adopti obiceiuri de familie si cateva idei care sa te inspire
In vacanta de vara am lasat copiii sa se trezeasca oricand au vrut ei. Dupa trezire mai si leneveau in pat, citind sau jucandu-se. Si dupa cateva saptamani, i-am intrebat daca le place noul program de vara, fiind sigura ca il prefera diminetilor cu treziri la 6.30 pentru a merge la scoala. Dar raspunsul lor m-a suprins: era bine ca se puteau trezi mai tarziu, dar la amandoi le lipsea sa ii trezesc eu dimineata.
In fiecare dimineata cand ii trezesc, o fac cu mangaieri, pupici si un salut special, adaptat fiecarui copil. Nu a fost ceva planificat dinainte, ci un obicei care mi-a venit firesc. Totusi, m-a uimit sa aflu cat de important era pentru ei! 

Robert este pasionat de masini. Toti cei care il cunosc, stiu ca doar la asta se gandeste. Si este pasionat de partea mecanica a autoturismelor, cum functioneaza, ce fel de combustibil folosesc etc. Impreuna cu tatal lui si-au facut un obicei de a intra la reprezentantele auto din partea noastra de oras. Avem si noroc ca drumul nostru trece zilnic prin fata reprezentantei Mercedes si e mereu la curent cu noile modele de autoturisme Mercedes. Pentru mine este fascinant cum cunoaste toate modelele, chiar si atunci cand le vede de la distanta. De exemplu, face usor diferenta intre versiunile Mercedes S Class in functie de anul de fabricatie. 

Iar in vacanta de vara, sotul meu si-a dedicat timp special sa faca cu el un tur al reprezentantelor de masini din oras, inclusiv ale celor care sunt in partile opuse ale orasului si la care nu a mai fost pana acum. Au avut noroc si ca au intalnit la o reprezentanta de masini de lux pe directorul reprezentantei, care vazand pasiunea lui Robert i-a facut un tur complet, inclusiv in spate, unde erau cateva masini vechi ale brandului (de epoca).
In toamna, daca il intrebam pe Robert ce i-a placut cel mai mult din vacanta, pomenea imediat de aceasta zi petrecuta impreuna cu tatal lui.

Obiceiurile de familie nu trebuie sa fie scumpe. Si nici nu trebuie sa fie similare cu obiceiurile altor familii. Pot fi mici gesturi de iubire si de grija, incurajarea unei pasiuni sau, pur si simplu, timp petrecut impreuna.
Dar impactul lor poate fi urias! 

V-am pregatit o lista cu cateva idei pentru obiceiuri de familie pe care le puteti adopta si voi. Eu v-am povestit despre doar doua dintre obiceiurile familiei noastre, doua obiceiuri simple, care ne sunt tare dragi. Mai avem si altele, ca de exemplu, intalnirile 1 la 1 cu copiii (cand iesim in oras, fiecare parinte cu cate un copil si facem ce isi doresc ei – mergem la librarie, la cofetarie etc), seri de film sau dimineti cu clatite. Nimic spectaculos, dar tare drag sufletului nostru!