Detergentul de vase nu este doar pentru…vase 🙂
Imi place sa il folosesc in diferite alte sarcini de curatenie. Pentru ca este eficient, economic si miroase frumos.
V-am tot recomandat detergentul de vase de la dm drogerie markt. Imi place mult si faptul ca mereu apar variante noi, de sezon. De la scortisoara de Craciun, la lacramioarele de primavara si pana la mirosul tropical din lunile de vara.

Prin urmare, in articolul de azi va arat cum le utilizez pentru diferite sarcini de curatenie din casa.

  1. Pasta de curatare
    Aceasta este reteta mea preferata. Simplu de facut si extrem de eficienta. Aveti nevoie doar de bicarbonat si detergent de vase. Amestecati detergent de vase in bicarbonat pana cand obtineti o pasta omogena.
    Cu aceasta pasta puteti curata de la vase cu pete incapatanate, la aragaz, cuptor, chiuveta – de bucatarie sau baie. Degreseaza foarte bine. Pentru pete incapatanate, intindeti pasta si picurati deasupra zeama de lamaie sau otet si lasati sa actioneze.

2. Indepartarea petelor de grasime
Petele de grasime de pe haine ies mai usor daca puneti putin detergent de vase pe pata inainte de a pune hainele la spalat.

3. Solutie universala de curatenie
In un recipient amestecati apa (distilata) cu cateva linguri de detergent de vase. Puneti detergent de vase in functie de cat de multa spuma vreti la final. Folosesc aceasta solutie sa sterg rapid suprafetele din bucatarie, electrocasnicele din bucatarie si uneori chiar si in baie.

4. Curatarea mobilierului de exterior
Amestecul de detergent de vase + apa este perfect si pentru curatarea in profunzime a mobilierului de gradina, predispus sa adune praf si sa aiba diferite depuneri.

5. Indepartarea daunatorilor de pe plante
Aceasta este ultima utilizare descoperita de mine si am fost sceptica la inceput. Desigur, exista mereu riscul ca planta sa nu tolereze bine acest insecticid, dar – cel putin pana acum – eu nu am avut probleme. Si am scapat de afide.
Diluez in 500 ml de apa 1 lingura de detergent de vase si pulverizez pe zonele atacate de daunatori. E important sa se ude afidele. Apoi se usuca si pica. Repetati de cate ori aveti probleme cu daunatorii.