Proiecte rapide de facut in aceasta vara in gradina
Ca in fiecare inceput de vara, imi fac cateva planuri pentru casa si gradina. Uneori avem in plan si proiecte mari si mai costisitoare, pentru care de obicei facem economii deja din lunile de iarna, dar imi pun pe lista si mici proiecte care se pot face cu costuri reduse sau proiecte DIY simple si uneori recicland produse pe care le avem deja.

Proiecte rapide de facut in aceasta vara in gradina

 • Lumini pentru terasa si curte
  Vreau sa petrecem mai mult timp pe afara, chiar si dupa lasarea intunericului. Deseori am impresia ca noi suntem mutati la casa si traim tot ca la apartament, mai ales in interior!
  – montarea mai multor lampi solare in curte
  – lampi speciale cu lumanari (probabil led)
  – adaugarea unor spoturi led pe terasa
  – montarea de proiectoare tip led care sa lumineze curtea (in special locul unde avem masa)
  – ghirlande si benzi led pentru terasa si probabil nucul la umbra caruia avem masa

 • Recipiente pentru pasari cu hrana si apa
  De acest aspect am inceput deja sa ma ocup din primavara si am montat doua recipiente speciale pentru pasari. Pentru ca pana acum am avut parte de foarte multe ploi, nu a mai fost cazul si de recipiente cu apa, dar de indata ce se incalzeste vremea, vreau sa adaug si asa ceva.
  Ma gandeam la o varianta simpla si rustica: un ghiveci de teracota peste care ii pun farfurioara si in aceasta las apa pentru pasari. Si speram sa vina sa manance si sa se imbaieze la noi in curte! 🙂
 • Plante aromatice pe tulpina inalta
  Cand am fost prima oara in Grecia, m-am indragostit de tufele uriase de rozmarin din curtile localnicilor. Si mi-am promis sa fac tot posibilul sa am si eu asa ceva la mine in curte. Si am reusit! 🙂 Am o tufa rozmarin de 3-4 ani, imensa si minunata.
  De asemenea, acum cativa ani am plantat si doi dafini in curte.
  In ambele cazuri, m-am concentrat ca plantele sa supravietuiasca (inclusiv iarna) si sa creasca sanatoase. Si, desigur, sa le folosesc la gatit! 🙂
  Dar acum, cand deja par destul de puternice si bine prinse, cand deja am experienta sa le protejez chiar si de gerurile de pe la noi, vreau sa fac mai mult cu ele.
  Prin urmare imi doresc sa imi plantez aceste doua aromatice (pentru inceput) in ghivece de teracota si sa le ghidez pe tulpina inalta, astfel incat sa obtin in cativa ani un copacel de rozmarin, care sa fie si decorativ, nu doar parfumat.
 • Pietre colorate pentru decorul rondului cu flori
  Vreau sa strangem cateva pietre mai marisoare si sa le pictam in culori vesele impreuna cu copiii. Buburuze, albinute sau legume cu fete zambitoare. Orice isi doresc copiii sa picteze, pentru ca acest proiect ar fi special pentru ei.
 • Vopsirea ghivecelor
  Avem multe ghivece in curte (atat de plastic, cat si ceramice), care sunt cam vechi si au inceput sa aiba culori…incerte 🙂 Daca in cazul celor de teracota, timpul le face mai rustice si raman la fel de frumoase, celelalte se decoloreaza si pateaza de la soare. Pentru a le mai salva si pentru a mai implica si copiii intr-un proiect special, vreau sa le vopsi si sa refacem modelele de pe cele ceramice.
 • Plantarea unei gradini pentru albine si fluturi
  Vreau sa studiez mai mult acest subiect si sa plantez in gradina mai multe plante care sa atraga albinele si fluturii. De exemplu, aceasta salvie de padure (Salvie Nemorosa) este plina constanta de albine si fluturi si este o bucurie sa o privesti.
Pipa turcului crescuta pe gard

Citeste mai multe articole despre gradina aici.