Cum stati cu rezolutiile facute de anul nou? ­čÖé Sunt convinsa ca si in acest an ati trecut pe lista sa faceti schimbari in viata voastra, schimbari care sa va sprijine sanatatea si starea de bine.
Dar cum va descurcati cu implementarea acestor obiceiuri?

Pana acum, familia mea a fost ferita de probleme de sanatate majore. Copiii, ca sa citez medicul nostru de familie, sunt robusti si ajung la doctor doar sa luam adeverinte pentru diverse chestii administrative. Noi, adultii, pe langa cate o raceala, nu avem alte probleme.
Eu am la activ doua cezariene, dar am trecut usor peste tot ce tine de chirurgie (desi cand ma gandesc in urma, ma ia cu ameteala gandul ca am trecut prin doua operatii).

Cu toate acestea, simtim ca varsta incepe sa isi spuna cuvantul. Si ca organismul nu mai rezista la fel de bine la obiceiuri care in trecut treceau neobservate. Ca de exemplu lipsa somnului, lipsa miscarii, o alimentatie haotica etc. De aceea, incercam sa implementam cat de mult putem, cat mai multe mici obiceiuri sanatoase. Nu e usor, mai ales cand trebuie sa schimbi un comportament inradacinat. Dar cu pasi mici, reusim sa facem schimbari mari.

Iata cativa pasi pe care puteti sa ii faceti si voi:

STABILESTE SARCINI MICI PENTRU UN OBIECTIV MARE

Stabileste pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a ajunge la obiectivul dorit. Apoi identifica sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti la fiecare pas si transfomale treptat in obiceiuri. 

 

TINE EVIDENTA PROGRESULUI 

Cand decizi sa faci o schimbare pentru sanatatea ta, lucrurile nu se modifica peste noapte. Eforturile sunt numeroase si de lunga durata. Pentru a te mentine motivat, noteaza toate micile schimbari pe care le observi la corpul tau. Poti tine evidenta unor variabile precum greutatea corporala, rezistenta, distante parcurse etc. 

 

PREGATESTE TERENUL PENTRU SUCCES

Determina temerile ce te tin in spate si incearca sa le inlaturi. 
Daca doresti sa mananci mai sanatos, primul pas ar fi sa scoti din casa toate alimentele nesanatoase. Daca vrei sa faci sport, ai nevoie de echipament sau un loc unde sa faci miscare. 

 

INVATA DE LA OAMENI CARE TE INSPIRA

Social media iti ofera posibilitatea sa urmaresti o multime de oameni care au aceleasi preocupari ca si tine si care te pot ajuta cu inspiratie, motivatie sau sfaturi utile. 

 

FII DISPUS SA DAI SOCOTEALA

Gaseste un sistem de suport si de responsabilizare la oamenii din jurul tau. Vorbeste-le de planurile tale. Poti cauta si grupuri de suport, cu oameni care au aceleasi obiective ca si tine. 

 

*Inainte sa faci schimbari majore de dieta sau sa incepi un sport foarte solicitant, e bine sa faci si un control medical. Poti incepe cautarea aici – spitale bucuresti