Daca e sa fac o lista cu incaperile din casa care necesita de urgenta o redecorare, pe primul loc ar sta detasat baia!
Atat din punct de vedere estetic (am o gresie si o faianta foarte demodata si intunecata), cat si din punctul de vedere al functionalitatii spatiului. Cum bugetul este extrem de mic anul acesta si exista alte prioritati mult mai urgente, mari modificari nu as putea face. Totusi, am cautat cateva idei DIY care nu ar necesita un buget mare si care ar putea inviora putin baia.
Va prezint mai jos 20 dintre ideile gasite de mine.

  1. Suport pentru accesorii de cosmetica si ingrijire – extrem de simplu si de efect. Lemnul din spate il puteti vopsi sa se asorteze cu cromatica din baie.  Suportul poate fi plasat oriunde (vedeti si mai jos o varianta care inlocuieste traditionalul raft de sub oglinda) si sa contina produsele dorite.

 

2. Cuier pentru prosoape cu raft pentru obiecte de decor sau de ingrijire.

 

 

3. Majoritatea oglinzilor vin azi cu spoturi incastrate, care sunt perfecte pentru iluminatul bailor. Totusi, daca nu aveti spoturi deja montate in tavan si doriti o oglinda simpla, trebuie sa fiti atenti la modul in care este iluminata baia cu becuri sau aplici traditionale. Vedeti in exemplu de mai jos ca numarul de becuri nu inseamna neaparat ca lumina cade corect. De aceea, este bine sa incercati metode de reflectie a luminii, astfel incat ea sa cada corect si sa lumineze bine in zona oglinzii. Am vazut mai multe solutii – fie din plastic, material textil sau chiar lemn care obtin efectul de mai jos.  Chiar daca nu v-ati mai gandit pana acum la corpuri de iluminat handmade, ele pot fi de mare efect.

 

 

4. Rafturi facute din cosuri. usor de prins si usoare si din punctul de vedere al greutatii, aceste rafturiau avantajul ca au si laterale care sa va permita sa stivuiti prosoape, fara a avea riscul sa se rastoarne (ca la un raft simplu).

 

 

 

5.  Un biblioraft poate deveni un loc perfect de depozitare pe marginea mobilierului din baie.

 

6. O alta varianta de rafturi facute din cosuri. Faptul ca sunt usor inclinate, le face sa fie mai practice pentru depozitare.

7. Raft special pentru chiuveta

 

8. Dulapior de lemn ingust, pentru depozitarea hartiei igienice, a periei de WC sau chiar a detergentilor. Si da, locul ideal pentru putina verdeata in baie!

9. Tot dintr-o bucata de lemn, puteti face suportul ideal pentru vana 🙂

10. Cu putina sfoara si cateva bucati de lemn, puteti obtine acest raft rustic extrem de util. Il puteti amplasa inclusiv deasupra WC-ului si sa valorificati astfel spatiul de acolo.

 

11.  Nu aruncati tevile vechi pe care le-ati inlocuit. Vopsiti-le si folositi-le in decor, mai ales ca sunt la moda.

 

12. O alternativa la traditionalul raft de sub oglinda – cu recipiente incluse 🙂

13. Un covoras rezistent, confectionat din pietricele (poate le aduceti din vacanta la mare)

14. Borcane de diferite marimi, vopsite si grupate impreuna .

 

15.  Rafturi simple din combinatii de lemn si metal.

 

16. O idee extrem de practica si ieftina de a crea spatiu de depozitare extins si extrem de versatil. Obiectele agatate le puteti rearanja mereu dupa bunul plac.

 

17. Recipiente de depozitare, realizate tot din borcane, dar de aceasta data lipind diferite accesorii pe capac si vopsindu-le in culori ce fac parte din cromatica baii.

 

18. O idee simpla si eleganta pentru bijuterii.

 

 

19. Reciclati cadrul unui pat sau spatarul unui scaun pentru un suport rustic in baie.

 

20. Imbinati pielea cu lemnul pentru un raft simplu si elegant.

 

 

Surse poze  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20