IMG_3041

Mi-a placut foarte mult aceasta reteta (gasita la Laura Laurentiu) pentru ca este foarte aromata si este simplu de pregatit, in plus este o varianta foarte eleganta la pregatirea traditionala la cuptor a unui peste.

IMG_3048

Ingrediente

1/2 salau taiat felii
1 ceapa
1 capatana de usturoi
150 ml vin
200 ml smantana pentru frisca de la Lactilia
1 lg tarhon
sare
cateva linguri faina integrala
ulei pentru prajit
cateva buchetele de broccoli si conopida

IMG_3011

Mai intai am sarat pestele, l-am trecut prin faina si l-am prajit putin intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit, l-am asezat intr-un vas de yena.

IMG_3013

Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata fin si usturoiul dat pe razatoare.

IMG_3016

Am stins totul cu vin alb, am luat de pe foc si am adaugat smantana si tarhonul.

IMG_3019

Sosul astfel obtinut l-am turnat in vas peste peste si am dat la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.

IMG_3022

La final am marit putin focul pentru a rumeni bine pestele.

IMG_3038

Separat am fiert la aburi broccoli si conopida, pe care le-am servit alaturi de peste.

IMG_3045