Mi-a placut foarte mult aceasta reteta (gasita la Laura Laurentiu) pentru ca este foarte aromata si este simplu de pregatit, in plus este o varianta foarte eleganta la pregatirea traditionala la cuptor a unui peste.
Ingrediente
1/2 salau taiat felii
1 ceapa
1 capatana de usturoi
150 ml vin
200 ml smantana pentru frisca de la Lactilia
1 lg tarhon
sare
cateva linguri faina integrala
ulei pentru prajit
cateva buchetele de broccoli si conopida
Mai intai am sarat pestele, l-am trecut prin faina si l-am prajit putin intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit, l-am asezat intr-un vas de yena.
Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata fin si usturoiul dat pe razatoare.
Am stins totul cu vin alb, am luat de pe foc si am adaugat smantana si tarhonul.
Sosul astfel obtinut l-am turnat in vas peste peste si am dat la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.
La final am marit putin focul pentru a rumeni bine pestele.
Separat am fiert la aburi broccoli si conopida, pe care le-am servit alaturi de peste.
Imi place combinatia peste-usturoi-conopida-broccolli. E minunata dar nu toata lumea are aceleasi gusturi.
Arata delicios! Parca ii simt aroma usor:D!
Arata nemaipomenit ! Multumesc pentru o astfel de reteta savuroasa !
@Iulia – eu nu as putea manca peste fara usturoi ;)) dar nu am fost mereu asa, pe vremuri nu concepeam sa pun traditionalul mujdei peste bunatate de peste. Acum pun mujdei pe orice apuc :))
@Flora – cu mare drag 😉
excelent! si eu pun usturoi cam in orice – pe locul 2 e boiaua
@Judit si la mine la fel :)))