10 retete pentru a folosi bananele prea coapte
La noi in casa se mananca multe banane. In jur de 4-5 pe zi. Zi de zi!
Prin urmare, cand fac cumparaturile saptamanale, cumpar bananele cu sacul – si nu glumesc! 🙂 Noroc ca ne facem mare parte din cumparaturi la Metro si acolo, cum sunt obisnuiti cu cumparaturi engros, pun la dispozitie niste saci mari si rezistenti pentru fructe si legume (care, apropo, sunt grozavi mai apoi pentru colectarea gunoiului reciclabil 😉 ).
Revenind la banane, cand cumperi asa de multe banane, nu se poate sa nu ramai cu unele prea lovite sau care totusi decid sa se coaca mai repede decat restul. Desi am invatat cum sa le pastrez in stare buna cat mai mult timp, tot mai am „pierderi”. Folosesc ghilimelele pentru ca nimic nu se arunca de fapt, ci imi ofera oportunitatea de a pregati un desert delicios.
Am strans mai jos doar 10 din retetele cu banane de pe site – mai am si altele, dar acestea sunt cele mai populare: atat la noi acasa, cat si printre cititori. De fapt, prima reteta, cea cu briosele cu ciocolata, este una din cele mai populare si apreciate retete de pe acest blog din toate timpurile. Si este reteta mea de baza cand vreau sa fac un desert care trebuie sa iasa perfect de fiecare data!
Sper sa va placa lista mea si sa va inspire. Salvati-o si reveniti la ea ori de cate ori aveti o banana cam prea coapta. Povestiti-mi in comentarii care e reteta voastra favorita.
Pentru a citi retetele, dati click pe imaginea dorita.
Pofta buna! 🙂