IMG_8132

Probabil ca nu este un tiramisu traditional, dar este cel putin la fel de gustos. Este un desert foarte rapid, aspectuos si (probabil cel mai important in zilele de vara!) nu este nevoie sa porniti aragazul! 🙂

IMG_8140

Ingrediente

250 grame de biscuiti
4 oua
300 gr Mascarpone de la Lactitalia
60 gr zahar
cam o jumatate de lingurita de cardamoin
un praf de sare
200 ml de cafea
200 grame de zmeura pasata sau dulceata de zmeura
cacao

IMG_8114

Mai intai asezati biscuitii intr-un vas si ii lasati la inmuiat in cafea. Ulterior ii faramitati cu furculita sa ii puteti manui mai usor.

IMG_8118

Separati ouale. Din albusuri bateti o spuma tare cu un praf de sare, iar galbenusurile le frecati cu zaharul si apoi adaugati cardamonul sa aromeze bine crema. Incorporati mascarpone.

IMG_8116

IMG_8121

IMG_8123

Incorporati apoi incet spuma in galbenusuri.

IMG_8127

Intr-un recipient asezati un strat de biscuiti inmuiati in cafea, apoi un strat de dulceata de zmeura, apoi un strat de crema si reluati ordinea pana se umple forma. La final presarati cu putina cacao.

Lasati la rece

IMG_8144

IMG_8145