Probabil ca nu este un tiramisu traditional, dar este cel putin la fel de gustos. Este un desert foarte rapid, aspectuos si (probabil cel mai important in zilele de vara!) nu este nevoie sa porniti aragazul! 🙂
Ingrediente
250 grame de biscuiti
4 oua
300 gr Mascarpone de la Lactitalia
60 gr zahar
cam o jumatate de lingurita de cardamoin
un praf de sare
200 ml de cafea
200 grame de zmeura pasata sau dulceata de zmeura
cacao
Mai intai asezati biscuitii intr-un vas si ii lasati la inmuiat in cafea. Ulterior ii faramitati cu furculita sa ii puteti manui mai usor.
Separati ouale. Din albusuri bateti o spuma tare cu un praf de sare, iar galbenusurile le frecati cu zaharul si apoi adaugati cardamonul sa aromeze bine crema. Incorporati mascarpone.
Incorporati apoi incet spuma in galbenusuri.
Intr-un recipient asezati un strat de biscuiti inmuiati in cafea, apoi un strat de dulceata de zmeura, apoi un strat de crema si reluati ordinea pana se umple forma. La final presarati cu putina cacao.
Lasati la rece
yummiii..pare asa simplu si asa de bun..o sa incerc sa fac si eu..
@Yoana – este foarte simplu si rapid si este un desert racoros foarte bun! 🙂
am o intrebare.de unde pot achizitiona cardamoin?dupa o atenta expertizare a dulapului de provizii si a frigiderului m-am decis ca am tot ce imi trebuie pt a pregati minunatia asta..
Eu am incercat fara cardamoin. Dupa ce gasesc de cumparat, incerc si asa
Pe langa faptul ca este foarte usor si absolut delicios, cu desertul asta am reprodus gustul unei inghetate din copilarie ambalata ca pachetele de unt. 🙂
Am facut si eu aseara. Am vazut reteta sambata si daca am ajuns ieri in Metro am luat si mascarpone-le din care am pus toata cutia, ca nu aveam ce face cu restul. Am avut ceva emotii din cauza cremei cu oua crude, eu de obicei la crema de tiramisu, pun la bain marie crema de galbenusuri si amestec cu frisca apoi, nu cu albusuri batute. Dar aseara am facut fix ca tine, mai ales ca aveam si piure de zmeura in congelator.
@Yoana – scuze ca nu am raspuns la timp. cardamonul se gaseste in unele magazine naturiste, este un condiment ceva mai rar.
@Simi- ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂 Cardamonul ii da o aroma in plus, dar sunt convinsa ca merge foarte bine si fara.
@Laura – si…. a fost buna? 🙂
Fix acum mananc, mi-am luat la serviciu, pentru ca aseara n-am mai apucat. E bun, dar crema e moale, aerata (probabil de la albusuri), nu e o textura cu care sunt obisnuita, si in plus piureul de zmeura a capatat un gust ciudat. Dar per total, e buna. Recomand folosirea dulcetii, totusi.
@Laura – da, crema e foarte aerata. Tu ai marit si cantitatea de biscuiti folositi? Eu am folosit dulceata si cred ca a fost alegerea ideala :))