Vara este un sezon al iesirilor, al plimbarilor si ar fi totul perfect daca, tocmai cand mai cedeaza caldura si e cel mai placut afara, nu ne-ar ataca tantarii.
Fie ca sunteti in parc, pe terasa sau in curtea casei, tantarii par sa fie peste tot. Iar eu am observat ca cei mai mari si insetati de sange stau ascunsi tocmai in gradina de verdeturi, pe care o ud cu grija aproape zilnic. Si-au facut cuib sub umezeala frunzelor si cand ies de acolo sunt infometati, nervosi si au o intepatura mult mai dureroasa decat suratele lor care razbesc pana in casa.

Asa ca, am invatat cateva trucuri. In primul rand am plantat pe balcon geranium – o muscata maruntica si roz (asa s-a nimerit), care chiar daca nu e la fel de luxurianta ca a vecinilor, este extrem de eficienta! Iar in gradina am facut loc busuiocului.

Pentru iesiri la ceas de seara, puteti sa folositi un spray pe baza de apa (sa fie usor) in care sa picurati putin din uleiurile de mai sus, in combinatiile sugerate sau altele pe care le preferati.

Iar pentru terasa, daca nu aveti imediat cum sa plantati flori, puneti seara cand iesiti cateva feliute de lime cu cuisoare. Uleiurile esentiale eliberate astfel vor alunga si din tantari.

O vara cu cat mai putini tantari va doresc!Versiunea printabila a listei (PDF gratuit) 
Modelul original, care poate fi personalizat gratuit 🙂