Smoothie cu cafea si scortisoara

 

Daca cititi acest blog de mai mult timp, sigur stiti ca ador sa beau cafea!
Momentul acela cand se face cafeaua dimineata si apoi o torn fierbinte in una din canile mele preferate, ma face sa ma ridic mai repede din pat, indiferent cat sunt de obosita sau de adormita.
In decursul anilor insa, am inceput sa fiu mai atenta la consumul de cafea si am facut urmatoarele schimbari:
1. Am grija sa nu mai beau cantitati mari (maxim doua cani pe zi) si sa nu depasesc ora 15.00-16.00. Ca sa fiu extrem de sincera, nu prea am probleme sa adorm dupa ce beau cafea! (eu o beau pentru gust si rasfat :)) Totusi, am incercat sa nu imi fortez norocul si am preferat sa introduc obiceiul de a face cate un ceai pe dupa-amiaza si seara. Cat despre cantitati: dimineata beau cafeaua traditionala, iar in zilele in care simt nevoia de inca o cafea, a doua cafea este una mai de rasfat – fac spuma de lapte, poate putina frisca, condimente etc. Daca aveti nevoie de inspiratie, gasiti aici cateva retete de cappuccino.
2. O beau fara zahar. Cu multi ani in urma am baut-o cu putin zahar, dar am facut tot posibilul sa renunt la el. Imi dadusem seama ca erau perioade in care singurul meu consum de zahar era din cafea. Nu era mult, da. Nu era ceva tragic sau grav, intr-adevar. Totusi am vrut sa renunt la aceasta parte si va marturisesc ca nu regret deloc. De cand beau cafeaua fara zahar, am impresia ca ii simt mai bine gustul si aroma.
3. Ocazional, ii adaug cate un mic boost sanatos. In perioada in care tin post (intermitent), pentru a nu rupe perioada de post, inlocuiesc cafeaua mea cu lapte cu cafea cu ulei de cocos si/sau unt gras bio. Probabil va voi povesti mai pe larg despre aceasta cafea in viitor. Din nou, ca si in momentul in care am renuntat la zahar, la inceput a fost mai ciudat sa beau cafeaua astfel, dar in timp m-am obisnuit si acum mi se pare extrem de delicioasa.

 

Astazi a fost una din acele zile in care a fost nevoie de doua cani de cafea. Dupa ce am baut-o pe prima fierbinte, inca inainte de ora 7.00, a doua a venit sub forma unui mic rasfat dulce si chiar hranitor! 🙂

Ingrediente Smoothie cu cafea si scortisoara
1 ceasca de lapte
1 ceasca de cafea proaspat facuta
1 banana
putina scortisoara

(optional puteti pune putin zahar, dar gustati inainte pentru ca e posibil ca banana sa indulceasca suficient)

Puneti ingredientele in blender sau folositi mixerul vertical si amestecati bine, pana cand se omogenizeaza totul si chiar face o usoara spuma.

Eu am turnat smoothie-ul meu intr-un pahar, am pus putina spuma de lapte proaspat preparata si am mai adaugat un pic de scortisoara. A fost delicios!