Pe perioada sarcinii am incercat sa citesc cat mai multe despre ceea ce se intampla cu organismul meu si despre micuta viata care crestea si se dezvolta in mine. Astfel, am avut la indemana cateva site-uri foarte utile care mi-au oferit informatii pretioase, mi-au calmat temeri, mi-au lamuit dileme si mai ales m-au ajutat sa inteleg ce se petrece cu mine.

Sarcina pe saptamani

1. Cel mai drag loc unde citeam pe saptamani ce se intampla cu sarcina mea a fost cel de pe Parents Connect cu ilustratii 3D si cu prezentari pline de umor.

2. Pe I am pregnant am gasit informatii ceva mai complexe si cu mai multi termeni medicali.

3. O sursa bogata de informatii despre bebei gasiti pe Baby Center si gasiti si aici o bine documentata evolutie a sarcinii si a schimbarilor din organismul gravidei – aici.
(*va puteti abona la newsletterul lor si veti primi pe mail informatii caracteristice)

4. Site-ul meu favorit pentru complexitate si bogatie de opinii si informatii este Babble. Veti gasi si aici o sectiune speciala dedicata sarcinii si evolutiei ei – aici.

5. Un alt site celebru este cel al si mai celebre carti – What to expect when you are expecting (tradusa si la noi), care ofera de asemenea informatii pe varstele sarcinii – aici.
(*de asemenea au un newsletter foarte util)

6. Un site descoperit spre sfarsitul sarcinii, bogat insa in numeroase informatii utile – AskDr.Sears

7. In limba romana ar fi Sarcina si Nasterea si Babyonline.
(Personal nu sunt foarte incantata de site-urile romanesti din cauza saraciei informatiilor si preluarea lor fara prea mult discernamant de pe site-urile straine, cu traduceri sau conversii defectuoase.)

Alte site-uri utile:

1 Tabel despre greutatea si lungimea fatului.
2 Evolutia bebelusului comparata cu fructe (ajuta la o vizualizare mai buna)
3 Informatii utile despre nivelul BHCG-ului la inceputul sarcinii
4 Tickere simpatice pentru urmarirea sarcinii – aici 1 si aici 2