Cu cateva saptamani in urma, am realizat ca nu prea mai fac poze. Da, pozez in continuare retetele pe care le fac sau produsele pe care vi le recomand, dar nu mai pozez la fel de mult viata de zi cu zi.
Imi amintesc de entuziasmul pe care il aveam cand am avut primul smartphone cu camera cat de cat decenta sau primii ani ai primului copil, cand facem zilnic zeci de poze. Dar cu timpul, entuziasmul s-a evaporat – sa ai posibilitatea sa faci mereu poze a devenit ceva atat de comun, incat nu mai am apreciat acest privilegiu. Dar privind in urma la pozele din primii ani, mi-am dat seama cat de multe amintiri frumoase si pretioase am strans astfel.
Si nu ma refer neaparat doar la poze cu subiect uman, ci si la detaliile din viata cu zi de zi. Poza unei crengi inflorite intalnita la plimbarea zilnica, mi-a readus puternic in amintire senzatia de atunci.
Partea si mai fascinanta este ca si copiii au inceput acum sa se bucure de ideea de a face poze. Si le incurajez acest interes din mai multe motive. Cel mai important fiind acela ca este foarte interesant sa vezi lumea prin ochii lor, sa vezi ce detalii vad ei, cum observa lumea din jur. In al doilea rand, pentru ca vreau sa invete aceasta abilitate, impreuna cu editarea pozelor. Si nu in ultimul rand, pentru ca nu vreau sa priveasca telefonul doar ca pe un instrument cu care sa consume continut, ci sa invete sa il utilizeze. Iar acesta e doar un mic pas in aceasta directie. 

Pe langa aparatul foto (care cel mai adesea este al telefonului), ne place sa printam unele poze ( vezi oferte de imprimanta cartuseria) si sa le pastram in albume fizice sau in rame foto, pe care le schimbam si in functie de sezon (vezi si rame foto cartuseria). 

Pentru a incuraja acest obicei si pentru a le oferi ocazional cate o idee, am creat o lista de teme pentru pozele de primavara. Atat eu, cat si copiii, incercam sa surprindem imagini cu aceste teme.
Si va marturisesc ca astfel sunt mai atenta la detalii din jurul meu, detalii care poate altfel le-as fi ignorat in graba zilnica. 

Sper sa va inspire si pe voi aceasta lista si sa adunati multe clipe si imagini minunate in aceasta primavara! 

1. Copaci infloriti
2. Decorarea oualor de Paste
3. Dulciuri de Paste

4. Boboci de floare
5. Copiii jucandu-se afara 

6. Balti de noroi/sarind in balti dupa ploaie

7. Curcubeu
8. Plimbare cu bicicleta/pe role

9. Baloane de sapun 

10. Cizme de cauciuc in o zi ploioasa
11. Sub o umbrela in o zi ploioasa

12. Narcise
13. Lalele
14. Capsuni
15. Cer senin

16. Desculti prin iarba

17. Cuib de pasare
18. Fluturi

19. Picaturi de roua
20. Plantand seminte
21. O noua planta
22. Melci 

23. Rasarit de primavara
24. Apus de primavara
25. Papadii
26. Mirosind o floare
27. Intinsi in iarba
28. Desen cu creta
29.Pasare
30. Ce vezi de pe geam