Ingrediente
Blatul
6 oua
6 linguri de zahar
2 linguri de cacao
6 linguri faina
1 plic praf de copt
1 pahar de nuci macinate
Sirop
70 gr zahar
200 ml apa
esenta de rom
Glazura
200 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
(2-3 linguri lapte)
Crema
200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
- Puneti nucile la cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumenesc usor, apoi macinatile grosier.
- Bateti albusurile spuma cu jumatatea din cantitatea de zahar pentru aluat.
- Bateti galbenusurile cu restul de zahar.
- Amestecati faina cu praful de copt si cacaoa.
- Amestecati usor, cu o lingura de lemn, albusurile cu galbenusurile si apoi cu faina.
- Adaugati si nucile si turnati intr-o tava si dati la cuptor pana cand prajitura s-a copt si in mijloc (testati cu o scobitoare); aprox. 200 grade, pentru cam 30 de minute.
- Scoateti prajitura si lasati sa se raceasca. Taiati-o patratele si departati usor patratelele intre ele.
- Preparati siropul, caramelizand zaharul intr-o craticioara, stingand cu apa rece si adaugand esenta de rom. Insiropati aluatul.
- Preparati apoi glazura, topind in bain-marie ciocolata amestecata cu frisca lichida. Turnati glazura pe fiecare patratel, impingand usor cu lingura sa curga glazura si pe margini.
- Preparati apoi crema, topind in bain-marie ciocolata cu frisca lichida. Lasati la rece cam o ora, scoateti din frigider si bateti bine cu mixerul.
Puneti crema intr-un pos si puneti crema pe prajituri.
Reteta dupa care m-am inspirat o gasiti aici. Fata de acea versiune, eu am redus din cantitatea de zahar si am renuntat la frisca.
Arata minunat!
Avem un weekend lung,motiv de rasfat, asa ca o voi face.
Multumesc!