boema 2

 

Ingrediente 

Blatul
6 oua
6 linguri de zahar


2 linguri de cacao
6 linguri faina
1 plic praf de copt
1 pahar de nuci macinate

Sirop
70 gr zahar
200 ml apa
esenta de rom

Glazura
200 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
(2-3 linguri lapte)

Crema
200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida

  1. Puneti nucile la cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumenesc usor, apoi macinatile grosier.
  2. Bateti albusurile spuma cu jumatatea din cantitatea de zahar pentru aluat.
  3. Bateti galbenusurile cu restul de zahar.
  4. Amestecati faina cu praful de copt si cacaoa.
  5. Amestecati usor, cu o lingura de lemn, albusurile cu galbenusurile si apoi cu faina.
  6. Adaugati si nucile si turnati intr-o tava si dati la cuptor pana cand prajitura s-a copt si in mijloc (testati cu o scobitoare); aprox. 200 grade, pentru cam 30 de minute.
  7. Scoateti prajitura si lasati sa se raceasca. Taiati-o patratele si departati usor patratelele intre ele.
  8. Preparati siropul, caramelizand zaharul intr-o craticioara, stingand cu apa rece si adaugand esenta de rom. Insiropati aluatul.
  9. Preparati apoi glazura, topind in bain-marie ciocolata amestecata cu frisca lichida. Turnati glazura pe fiecare patratel, impingand usor cu lingura sa curga glazura si pe margini.
  10. Preparati apoi crema, topind in bain-marie ciocolata cu frisca lichida. Lasati la rece cam o ora, scoateti din frigider si bateti bine cu mixerul.
    Puneti crema intr-un pos si puneti crema pe prajituri.

Reteta dupa care m-am inspirat o gasiti aici. Fata de acea versiune, eu am redus din cantitatea de zahar si am renuntat la frisca.


boema 1