Cand alegi sa iti decorezi casa cu plante, nu doar ca vei resimti bucuria de a avea putina verdeata in interior, ci te vei bucura si de frumusetea si calitatile plantelor pe care alegi sa le ingrijesti.
Ai dubii in privinta importantei plantelor de interior? Citeste mai jos! 🙂

Platele te vor ajuta sa respiri mai usor
Pe timp de zi, plantele elibereaza oxigen, un plus de aer proaspat la indemana pentru a respira mai bine chiar si intr-un apartament, chiar si in mijlocul unui oras poluat.
Exista recomandarea sa nu umpli cu plante incaperile unde dormiti, pentru ca noaptea si ele consuma oxigen. Totusi, e bine de stiut ca orhideele si suculentele continua sa produca oxigen chiar si pe intuneric, deci pot fi flori grozave pentru dormitoare.
Plantele vor asigura umiditatea aerului
Prin fotosinteza, plantele vor elibera si aproximativ 97% din apa pe care o absorb.
Cercetatori norvegieni au ajuns la concluzia ca plantele de interior, prin umiditatea pe care o asigura incaperilor, duc la reducerea aparitiei pielii uscate, a racelilor si a tusei.

Plantele purifica aerul
Aici ajungem la un punct foarte-foarte important al beneficiului plantelor de interior: plantele pot indeparta pana la 87% din compusii volatili organici (VOC), asa cum arata cercetatorii NASA. VOC includ substante toxice precum formalehida (prezenta in covoare, fum de tigara sau pungi de plastic), benzen etc.
Locuintele noastre moderne, atat de bine inchise si izolate, sunt cu atat mai periculoase pentru ca tin acesti compusi toxici inauntru. Dar cercetatorii NASA au aratat ca aceste plante (cele din tabelul de mai jos), absorb aceste substante, le trec in sol si de acolo le transforma in hrana pentru planta.

plantele de interior care ofera cea mai buna calitate a aerului de interior

 

Plantele imbunatatesc sanatatea
In mod deloc surprinzator, cercetatorii americani au descoperit ca adaugand plante in saloanele bolnavilor, acestia se recuperau mult mai repede. Fata de pacientii din saloanele fara plante, acestia aveau nevoie de mai putine calmante, erau mai putin anxiosi si se externau mai repede.
Iar aceasi cercetatori norvegieni de care va povesteam mai sus, au facut si ei un studiu pe oamenii care aveau plante la birou. Au documentat o scadere cu 60% (!!!) a celor care se imbolnaveau (in general raceli) sau se plangeau de oboseala.

Plantele ajuta la concentrare
Iar cercetatorii englezi au demonstrat o crestere de pana 70% a concentrarii la elevii care studiau in clase cu plante. De asemenea, prezenta la cursuri crestea daca cursul era tinut in incaperi cu verdeata.