Motivul pentru care m-am apucat sa fac pateu de casa este dublu. In primul rand imi place pateul de magazin, dar nu il mananc din cauza conservantilor si a gandului ca habar nu am ce e de fapt in pasta aia. Apoi, in al doilea rand, pentru ca nu imi place ficatul si nu il mananc sub alta forma, desi nu pot sa ii neg aportul.
Reteta am gasit-o la Maya.
400 gr ficat de pui
1 ceapa mare
50 ml vin alb
putin ulei
cuisoare
25 gr unt
sare si piper dupa gust
Mai intai am calit putin ceapa in ulei. Am adugat peste ficatul si l-am calit scurt.
Am stins totul cu vin si am lasat sa fiarba pana cand s-a evaporat. Atunci am mai adaugat cam o jumatate cana de apa si cuisoarele si am lasat la fiert, potrivind la gust cu sare si piper.
La final am pus intreaga compozitie in robot si am pasat bine, adaugand si putin unt pentru a-l face cat mai cremos.
Pateul are un gust exceptional, este simplu de facut si aveti siguranta ca mancati ceva sanatos!
Ma bucur ca ti-a placut pateul!
Salutari si o primavara însorita de la mine! 🙂
@Maya draga tare mult mi-a placut! Iti multumesc si o primavara minunata si tie!
Te pup 😉
Ama, poti sa imi spui te rog – vinul trebuie sa fie sec, demisec, dulce??
Merci
Lavinia
@Lavinia eu am folosit sec 🙂
se poate pastra in frigider?
cat timp?
la mine a stat cateva zile la frigider. s-a consumat insa destuld e repede 🙂
trebuie sa incerc si reteta asta…am facut ceva timp in urma un pateu de casa fiert in lapte insa sincer nu m-a dat pe spate…era un pic amarui asa mi s-a parut…
Naty eu nici nu mananc ficat altfel decat facut asa pateu. Ma mai joc cu condimentele, dar ideea e aceasi 😉