Din punctul meu de vedere, secretul unui paprikas bun sta intr-o boia de buna calitate. Rosie si aromata.
Eu cu aceasta am avut rezultate foarte bune, dar si cu cea de la Metro (brandul lor).

Paprikasul nu are nevoie de multe ingrediente si se pregateste si foarte rapid.

Ingrediente
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 lingurite de boia de ardei (dulce)
2 morcovi
– optional cateva feliute de ardei
1 caserola de ciuperci pleurotus
Pentru galuste: 200 gr faina, 2 oua, 100 ml apa, 2 linguri de ulei, sare si piper

Incepeti prin a cali intr-o tigaie ceapa si usturoiul. Cand devine ceapa sticloasa, adaugati boiaua si amestecati. Lasati sa se rumeneasca aproximativ un minut si stingeti cu apa.
Atentie: la acest pas stati langa tigaie! Daca se arde, boiaua devine amara si in loc sa o faceti mai aromata prin expunerea la caldura, veti strica tot gustul.

Dupa ce ati adaugati apa (eu adaug aproximativ 1l de apa, dar va trebui sa ajustati in functie de preferinte), adaugati si morcovii tocati cubulete si apoi ciupercile taiate fasii.
Lasati sa fiarba.

Intre timp, pregatiti galustele. Puneti putina sare si piper in faina si amestecati. Adaugati ouale (eu am folosit 2 oua, dar erau „gemene”si de aceea am 4 galbenusuri in poza) si incepeti sa le incorporati in faina cu un tel. Adaugati apoi treptat apa si uleiul, pana aveti un aluat omogen.

Urmatorul pas depinde de preferintele voastre.
Galustele puteti sa le fierbeti intr-un vas separat cu apa.
Eu prefer sa le fierb direct in mancare pentru ca imi place textura pe care o primeste sosul astfel.
Dar faceti cum credeti de cuviinta, nu cred ca o varianta este corecta si alta gresita 🙂
Prin urmare, in lichidul care da in clocot (fie apa simpla sau sosul de la mancare), adaugati cu lingura din aluatul de galuste. Luati aluat cu latul lingurii si scufundati-o usor de apa, pana aluatul se desprinde si cade singur. Puneti aluat roata prin oala, astfel incat sa apuce sa se inchege fiecare galusca. La acest punct, nu amestecati.
Cand galustele incep sa se ridice la suprafata, le puteti testa daca s-au fiert.
Daca ati ales sa le fierbeti separat, le strecurati si le adaugati in oala cu ciupercile.
Puneti capacul si mai lasati-le putin.

Serviti cu muraturi.