Era o dimineata insorita de toamna. Pregateam un mic-dejun tarziu si credeam cu naivitate ca am toate ingredientele necesare. Cu putin timp inainte insa am realizat ca nu aveam paine in casa. Si am avut la indemana aceasta reteta rapida, notata candva in trecut tocmai pentru situatii disperate ca aceasta.

024

Ingrediente

500 gr faina
200-250 ml apa (vedeti cat cere faina)
un pliculet de drojdie
o lingurita de zahar
1/2 lingurita de sare

Framantati aluatul asa cum am explicat in tutorialul despre paine – vedeti aici.

Dupa ce aluatul a crescut, il intindeti cu sucitorul pe o suprafata pudrata cu faina si il rulati in forma dorita. Il crestati cu o lama ascutita si il puneti in tava in cuptorul pregatit din timp.

002




Ce inseamna in acest caz cuptor pregatit?
Cuptor incins, apoi STINS si in care se pune un vas cu apa care a dat in clocot.
Acest vas se pune in partea de jos a cuptorului, iar peste se pune tava cu paine. Se lasa aluatul la crescut pentru inca 20 de minute.

Se scoate oala, se porneste cuptorul la foc maxim pentru 10 minute si apoi se da la foc incet pentru alte 10 minute sau pana cand painea este rumena.

Este o paine pufoasa, cu crusta crocanta, usor si foarte rapid de facut!

022