Acum un an, cu uriase emotii, am intrat de mana cu Natalia in gradinita Waldorf. Nu stiam exact ce ne asteapta, dar am fost coplesiti de energia locului, de lumina calda, de oamenii zambitori si de blandete. A fost un an grozav pentru noi si asteptam cu nerabdare sa reinceapa noul an scolar.

In acest an, in urma nenumaratelor mele cuvinte de lauda (si de uimire!), multi parinti mi-au scris si mi-au cerut detalii. Toti doreau sa isi inscrie copiii la aceasta gradinita, dar locurile sunt foarte putine.

Vestea buna este ca se construieste inca un corp de cladire pentru gradinita Waldorf. 
Vestea proasta este ca e nevoie de bani.

Gradinita Waldorf este o gradinita de stat, dar corpurile de cladire (gradinita, scoala si liceul Waldorf) sunt construite din banii Fundatiei Rudolf Steiner Timisoara, o fundatie nonprofit, sustinuta de educatori si parinti.
Da, in caz ca nu stiati: toate acele cladiri sunt construite din banii fundatiei. Si o noua cladire cere fonduri uriase, iar toti membri fundatiei pun umarul, fiecare dupa cat poate, sa stranga acei bani.

Daca ma intrebati pe mine, daca va doriti sa donati niste bani pentru comunitate, pentru Timisoara, acesta este locul perfect!

Caci ce scop mai bun pot avea banii decat sa construiasca un loc plin de magie si de caldura, un loc unde sa invete copiii nostri?

Noi, parintii de copii din gradinita si scoala Waldorf, am contribuit si vom contribui in mod activ ca aceasta suma sa se stranga si cat mai multi copii sa aiba acces la acest sistem alternativ de educatie.
Teoretic, nu avem nimic de castigat. Copiii nostri sunt deja in sistem. Dar atat de convinsi suntem de beneficiile sistemului Waldorf incat facem donatii ca si alti copii, cat mai multi!, sa aiba acces la el.

De exemplu, in luna septembrie, cei de la Reverto doneaza toata suma pe care o folositi pentru a le cumpara produsele pentru constructia gradinitei. Si da, acolo este o mama Waldorf 🙂

11940429_1126132464083483_1264569760_n

 

Puteti face si donatii direct fundatiei, detalii aici.

Iar daca sunteti curiosi de cum va arata viitoarea gradinita, iata o ilustratie primita de la arhitectul proiectului, Dragos Mircea, alt parinte Waldorf.

ACCamera_2_modif

 

 

Later edit:

Ana si Ari, echipa de la Borcanul cu Ulei din Timisoara, colecteaza uleiul folosit si il vand unei firme colectoare autorizate. Banii astfel obtinuti sunt donati tot pentru viitoarea gradinita Waldorf.
Detalii aici.

11921603_499192016907423_5454626722542692255_n