Mint Brownies

A sosit si a doua editie a provocarii Bucatarul Curajos si gazda ne este blogul Pasiune si Culoare cu reteta Brownie cu menta.

Noua ne-a placut foarte mult aceasta varianta de negresa si sigur o voi reface la vara cu multa menta proaspata.

Ingrediente

170 gr unt
150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
 2 oua
 200 gr zahar
1/2 lingurita esenta de menta
150 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
Pentru sos
75 gr ciocolata
75 ml smantana lichida
1/2 lingurita extract de menta

Mint Brownies 

Se topeste untul cu ciocolata in bain-marie.
Intre timp se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga esenta de menta. Dupa ce ciocolata topita s-a racit putin, se incorporeaza si la final se adauga faina amestecata in prelabil cu praful de copt.

Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Secretul unui brownie delicios este sa fie usor umed in interior si sa formeze o crusta fina deasupra.

Scoateti prajitura din cuptor si pana se raceste pregatiti sosul de ciocolata. Tot in bain-marie topiti ciocolata cu frisca si condimentati cu extractul de menta.

Taiati prajitura in patratele sau in forma rotunda, acoperiti din belsug cu sos si presarati peste diverse fructe – eu am pus merisoare.

Pofta buna!