Daca nu sunteti inca siguri ca tot ce e mai bun in viata este simplu, va prezint o gustare fabuloasa prin simplitate care mi-a amintit de placerea de inmuia painea in ulei de masline condimentat si de a o insoti cu o branza usoara si savuroasa.
aprox 200 gr ulei de masline (depinde de ce borcan folositi)
240 gr Mozzarella Ciliegine de la Lactitalia
o lingurita piper proaspat macinat
2 lingurite fulgi de ardei
cateva frunzulite de rozmarin proaspat
sucul de la o jumatate de lamaie
Reteta este extrem de simpla:
1 Amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie si apoi adaugati condimentele. Eventual folositi mai putin ulei si completati ulterior in functie de nevoi.
2 Adaugati condimentele si amestecati bine.
3 Adaugati mozzarella cu grija. Folositi mozzarella de cea mai buna calitate si pentru efect o recomand in mod deosebit pe cea Ciliegine de la Lactitalia pentru ca are dimensiunea perfecta.
4. Inchideti borcanul si rasturnati-l cu grija sa se amestece cat mai bine uleiul si sa inveleasca toate bucatelele de mozzarella.
5. Lasati la macerat 2-3 ore la temperatura camerei. Daca il pastrati pentru mai multe zile la frigider, scoateti-l inainte de servire cu cateva ore pentru a-l readuce la temperatura camerei.
Yummi…Imi place ideea, mai ales pozele;;)!!!
Imi da senzatia de sanatate pe paine;)!
@m.t. – da, e si foarte sanatos pe langa gustos. in plus e si foarte de efect. ideal pentru masa de sarbatori de exemplu 🙂
Fara suparare, eu stiu ca reclama e sufeltul comertului, dar in ultima vreme parca totul se invarte in jurul fabricii aleia de lactate. Adica nu se poate o reteta fara branza sau smantana de la ACEA fabrica… si parca mi-e dor de o reteta fara chestii pe baza de lapte…
@Liana – :)) imi iau liber vreo doua zile de pasti dupa aia revin cu muuuuulte retete fara strop de lactate in ele 😀 a fost si ptr mine o perioada in care mi-am facut de cap si am experimentat foarte mult ptr ca eu de vreo 2 ani de zile nu am consumat deloc lactate (in afara de lapte) si imi era un dor sa innebunesc 😀
Arată tare bine! 🙂
Paste fericit si binecuvantat!
Ce frumos si delicios! Chiar acum am pe masa o punguta cu mozzarella!
http://www.glamourgirl.ro/retete-de-primavara-mozzarella-marinata-in-ulei-de-masline-cu-rozmarin/
Uite cineva care te-a copiat si care nu a avut bunavointa sa puna si sursa…
Mi se pare delicioasa reteta ta, abia astept sa o incerc 🙂
Azi am descoperit blogul tau si vad in el o noua inspirationala in hobby-ul meu de a gati.
Multa bafta in continuare!
@Ally multumesc de link 🙂 nu e prima oara cand se intampla din pacate 🙁
Ma bucur ca iti plac retetele si sper sa te inspire cat mai mult!
Buna,
Arata excelent !
Eu imi iau mozzarella de la un magazin bio traditional din apropierea locuintei mele.Am vazut recent ca au si pagina facebook http://www.facebook.com/mozzarellaromaneasca
Eu folosesc de bivolita pentru ca e romaneasca si vine mereu proaspata in cutiutele acelea verzi.
Deja imi lasa apa in gura cand privesc poza de mai sus.
Toate cele bune !
Multumesc mult Ioana 🙂 eu nu auzisem de ei, dar e bine de stiut!