Cand vine vorba de o bucatarie frumoasa, mereu ma pomenesc visand cu ochii deschisi.

Pentru mine este locul cel mai important al casei. Nu doar pentru ca petrec eu cel mai mult timp aici, dar pare ca intreaga familie graviteaza in jurul acestui spatiu. Copiii mereu isi cara jucariile aici si se joaca pe jos cat timp gatesc sau ma „ajuta”, masa din bucatarie (cand nu e folosita efectiv pentru scopul ei principal – anume sa mancam pe ea) devine atelier de pictura sau birou, iar seara, dupa ce se culca copiii, tot bucataria pare sa fie refugiul nostru, al adultilor, locul unde ne asezam sa facem planuri in liniste, unde calculam bugetele familiei sau unde mancam pe ascuns ceea ce nu au voie copiii (da, recunosc, mancam inghetata aproape in fiecare seara! 🙂 )

Tocmai de aceea sunt mereu in cautare de inspiratie si de solutii pentru ca face bucataria cat mai frumoasa si mai primitoare.

Cu ajutorul unui astfel de site puteti sa va faceti o idee despre ce s-ar potrivi casei voastre, atat ca spatiu, dar si ca stil.
Va incurajez sa va construiti astfel de planse inspirationale si sa vizualizati ce fel de mobilier vi se potriveste si care va atrage cel mai mult, care ar da viata cel mai bine caminului vostru si care va face sa va simtiti cat mai acasa.

Mi-a fost greu sa aleg din galeria de bucatarii prezentate aici, dar am ales in cele din urma doua stiluri diferite si care s-ar adapta la doua bucatarii diferite (din punct de vedere al spatiului).

Prima varianta este potrivita unei bucatarii mai spatioase si este formata din mobilier cu influente traditionale. La un astfel de mobilier, intr-o astfel de bucatarie, se potrivesc accesoriile vintage, country si desi exista magazine care comercializeaza astfel de obiecte, puteti face economii  serioase la buget daca reutilizati accesorii din bucataria bunicilor. Chiar si la electrocasnice puteti gasi modele cu influente traditionale, dar in general aceastea sunt mai scumpe. Totusi, in mobilier se incadreaza foarte bine si electrocasnicele moderne in linii simple, minimaliste.
In aceasta bucatarie am pus accentul pe accesorii de ceramica si de metal, pe modele florale si pastelate.

 

bucatarie traditionala

A doua varianta este o bucatarie pentru spatiu mai mic, un apartament sau garsoniera. Aici am ales un mobilier simplu, mai accesibil tinerilor la inceput de drum. La accesorii m-am orientat spre culori puternice si vesele (turcoazul in acest caz) si spre mult lemn. Cu linii simple, drepte, bucataria aceasta are un aer mai modern, minimalist, dar plin de viata si de culoare.

bucatarie moderna