Acum cateva zile, plimbandu-ne toti patru printr-un magazin de mobila, intr-un rar moment de respiro, cand nu fugeam dupa copii si nu ii luam pe sus, jenati, de pe canapele pe care era scris sa nu ne asezam (nu e paradoxal?!), sotul meu imi spune ganditor si vag absent:
 – Tu iti dai seama ca ar fi cazul sa incepem sa pregatim camera copiilor pentru scoala? 

Nu am apucat sa ii raspund nimic, pentru ca dupa momentul de groaza pura (nu mai am bebelusi!!), am fugit sa scoatem copiii dintr-un sifonier pus la expozitie.
Dar remarca lui mi-a ramas in minte si a inceput sa ma framante. Sa va spun sincer, in camera copiilor nu e mare lucru pentru ca inca facem co-sleeping. Natalia are acolo un pat, in care doarme o parte din noapte. In rest un dulap cu hainele lor (care devine neincapator) si cutii cu jucarii. Mi-am dat seama ca ar fi cazul sa incepem sa ne gandim sa amenajam camera nu doar pentru a-i acomoda mai bine, dar sa le si ofere cele necesare etapei lor de dezvoltare. Natalia va avea nevoie in curand de o masa. Micile ei „proiecte”, facute din proprie initiativa, le face pe masa din bucatarie. Dar acolo mai mereu e asaltata de Robert, care, la varsta asta, este pe cat de curios, pe atat de neindemanatic si interventiile lui o supara uneori pe Natalia. Asa ca, se cere un loc de refugiu, o masuta doar a ei. Una la care sa stea corect, cu spatele drept si cu spatiu pentru maini.
Apoi mai e si aspectul preferintelor. Chiar si in cazul unui buget modest, putem cumpara mobilier neutru si cu elemente de decor mai accesibile ca pret, sa imprimam camerei specificul fiecarui copil.

Desigur, pentru exemplificare, am apelat la ilustrarea vizuala.
Pentru „partea” de fetite, am apelat la doua grupe de culori, in cazul in care reusesc sa scap de roz ( am dubii, dar eu tot sper). Noi nu prea avem poze in casa, dar am observat ca Natalia adora pozele si sa se vada in diverse etape ale vietii. Asa ca, intentionat am cautat rame foto speciale pentru ambele scenarii. Tot pentru ambele scenarii am cautat fotolii puf, dar si deja celebrele ghiozdane Herlitz.
Cromatic, daca vom ramane la roz, as vrea sa il combin cu culori mai inchise, sa ii mai „tai” din dulcegarie. As merge pe o combinatie de roz-gri si/sau maro (piele, lemn).

camera fete scoala

Daca am noroc si o conving sa mergem pe varianta de albastru-turcoaz, s-ar potrivi grozav si cu cealalta „jumatate” de camera, unde vine puternic din urma Robert. Pentru el mi-am imaginat un decor marin, cu pirati. Am pastrat ideea de fotoliu puf si de birou in culori vesele. Accentele, micile detalii, fac oricum diferenta.

camera baieti scoala

 

Voi cum v-ati adaptat pentru inceperea gradinitei/scolii? Ce modificari ati adus camerei copiilor? Ce ati cumparat? Ce v-a fost util si ce nu?