In a 4-a luna de viata am continuat activitatile din luna a 3-a, putin mai complexe sau adaptate la ceea ce prefera copilul.

In plus, puteti experimenta si cu urmatoarele idei:

1. Copilul castiga tot mai multa dexteritate si e bine sa il incurajati cu jucarii potrivite manutelor lui. Preferabil ca aceste jucarii sa fie si de dentitie, dar si zornaitoare pentru a-i acoperi ambele nevoi.

2. O sa va mire sfatul meu, dar lasati copilul sa se joace singur cand are chef. Nu are mereu nevoie de un partener de joaca, iar momentele de joaca solitara pot fi la fel de utile si pline de descoperiri. Un centru de activitati il va tine cu siguranta ocupat. Ba mai mult, veti observa o fascinatie pentru propriile maini. Lasati-l sa descopere si sa invete.

3. Jocuri cu palarii. Copilul a devenit tot mai receptiv si va recunoaste cu usurinta chipul. Puteti sa il distrati punandu-va pe cap diferite palarii, caciuli sau chiar si o sita de prin bucatarie in care sa bateti usor. Distractia este garantata!

4. A sosit vremea baloanelor de sapun!

Fie ca le procurati din comert sau le faceti chiar voi, baloanele de sapun sunt o sursa inepuizabila de distractie si uimire pentru cei mici.

5. Daca tot se intuneca tot mai repede, incercati sa profitati de intunericul din camera si incercati un nou joc.

Tineti bebelusul in brate, stingeti lumina si luminati cu o lanterna diferite jucarii sau desene de pe perete.

Va fi o lectie buna despre cauza si efect, dar si un mod de a invata mai bine mediul inconjurator.

6. Adaugati la baita un nou accesoriu – un recipient (de ketchup de exemplu) pe care sa il umpleti cu apa din vanita si cu care sa udati bebelusul. Va adora jetul de apa usor si va invata mai multe despre trupul sau.

7. Incepeti sa introduceti in joaca copilului si animalul de companie. Copilul va fi fermecat de jucaria pufoasa si mereu miscatoare, iar animalele vor manifesta o dragoste induiesatoare si protectiva fata de noii parteneri de joaca.

8. Cititi copilului

Asezati copilul pe burta si puneti in fata lui o carte cu desene colorate. Cititi sau explicati desenele si lasati-l sa se bucure de culori.

Sursa poza 1 2

Jocuri si activitati pentru dezvoltarea bebelusului de 1 luna

Jocuri si activitati pentru dezvoltarea bebelusului de 2 luni

Jocuri si activitati pentru dezvoltarea bebelusului de 3 luni