Cand vrei sa decorezi camera fetitei tale, trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte. In primul rand, ai nevoie de o mobila buna si bine gandita. Luand in vedere cat de ingramadite sunt multe camere din blocurile vechi, este recomandabil sa faceti mobila la comanda, astfel incat sa utilizati la maxim spatiul din camera (vezi poza numarul 2). Apoi mai trebuie luat in calcul si aspectul cromaticii. Daca aveti fetita, probabil simtiti ca si mine: indiferent cum faci, cum te invarti, pana la urma ajungi tot la roz. Si deseori devine foarte dificil sa reusesti sa te rupi de aceasta culoare si sa decorezi camera fetitei in alte culori.
Dar nu e vorba doar despre vreo aversiune fata de roz (va marturisesc un secret: chiar a inceput sa imi placa rozul! 😉 ), ci si despre a te gandi la un mobilier pentru camera copiilor care sa fie util pentru multi ani si care sa poata sa se adapteze varstelor copilului si apoi adolescentului. Sa va dau un exemplu simplu: fetita de 6 ani probabil iubeste rozul si va fi foarte bucuroasa daca tapetul e roz si parchetul e roz si mobila e toata roz; dar aceasi fetita la 12-15 ani cel mai probabil va avea alte gusturi si va fi mult mai dificil sa schimbati atunci. Desi mai jos veti vedea idei fara roz, puteti sa folositi rozul in decor, dar pastrati-l la accente: perdele, lenjeria de pe pat, un tablou etc. Peretii, podeaua, mobilierul alegeti-l in alte culori, cat mai neutre si versatile.

Alegeti culori pastelate sau culori puternice, jucause, care filtreaza lumina si schimba de indata ambientul intregii incaperi.

Incercati sa lasati cat mai mult spatiu de joaca (vedeti prima poza) in camera si ganditi acest spatiu si in functie de varsta copilului. Copiii mici vor avea nevoie de mult loc liber pe podea, dar cu cat cresc, va fi mai multa nevoie de masute si scaune.

Camera copiilor nu e doar pentru dormit, deci luati in considerare si spatiul necesar pentru birou si pentru exercitii fizice (vedeti patiul special amenajat in poza de mai jos, in coltul din stanga).

Cand decorati camera, nu o faceti voi singuri. Intrebati copilul ce isi doreste si ce ii place. Poate fi un mod minunat de a petrece timp impreuna si de a descoperi gusturile si dorintele copilului. Rasfoiti impreuna reviste de profil, cautati inspiratie online si alegeti mici proiecte DIY pe care sa le faceti impreuna.