3 reguli pentru a face ordine intre jucarii 
Se apropie Craciunul si cu el vin si noi jucarii. Si desi ne bucuram de bucuria copiilor, stiu ca aproape fiecare mama simte si putina groaza la ideea ca se vor adauga si alte jucarii peste cutiile care deja abia le mai tine in frau! Stiu cu siguranta ca eu sunt asa (de mai multi ani deja) si doar lego nu ma mai streseaza.
De aceea, inainte de Craciun este momentul perfect sa facem putina ordine si sa sortam din jucarii. Mai ales ca este momentul oportun sa incepeti sa urmariti si ofertele numeroase din aceasta perioada de pe magazinele online, iar daca din Romania le cunoasteti deja, puteti urmari ofertele si de pe magazine de jucarii in Moldova

3 reguli pentru a face ordine intre jucarii 

Regula numarul 1
Simplifica totul 

E mai usor sa renunti la jucarii cand ai copiii mici, dar cand mai cresc este dificil sa ii faci sa se desparta de ele. Culmea e ca devin posesivi chiar si cu jucariile cu care nu s-au mai jucat, de indata ce afla ca s-ar putea sa trebuiasca sa se desparta de ele. 

Totusi incearca sa raspunzi la aceste intrebari:

1. Se joaca copilul cu aceasta jucarie?
Observa copilul. Se joaca in mod constant si prelungit, cu intentie si cu imaginatie. Faptul ca o jucarie e mutata din un spatiu de depozitare in altul, nu inseamna ca are de ce sa ramana in colectia de jucarii. 

2. I-a ramas mica jucaria?
Unele jucarii pur si simplu nu isi mai au rostul. Jucariile de bebelusi nu mai au de ce sa ramana in cutiile copilului de 5 ani. Si cand fetita voastra nu a mai pus mana pe poneii ei preferati de Luni de zile, poate e un semn ca a depasit perioada potrivita pentru ei. 

3. Nu mai sunt complete?
Multe jucarii raman incomplete in timp. Puzzle-ul care are o piesa pierduta sau masinuta cu ura rupta, pot fi primele pe lista pentru a va desparti de ele. 

Regula numarul 2
Aduna toate jucariile la un loc si sorteaza-le pe categorii

Daca vrei sa sortezi jucariile, trebuie sa stii exact ce jucarii aveti. In plus, te va ajuta sa pui impreuna jucariile si piesele din aceleasi colectii sau jocuri, sa descoperi eventuale dubluri sau piese care s-au pierdut.
Apoi, poti sorta jucarii pe categorii sau sa renunti la unele categorii cu totul.

Regula numarul 3
Jucariile pe care le pastrezi sa indemne cu adevarat la joaca
Acestea pot fi:
*jucarii de constructie – lego, de lemn, maagnetice etc
*materiale pentru activitati creative

*jucarii care incurajeaza activitatea fizica