Titlu – Insula Doctorului Moreau
Autor – H.G. Wells
abandonat* slab* mediocru* mediu* bun* foarte bun* excelent* capodopera
Recunosc ca sunt cam ruginita in exercitiul de a scrie recenzii de carte, but practice makes perfect, nu?
Deci sa incepem. 
Si incep cu o carte care nu este deloc stilul meu si care mi-a placut foarte-foarte mult. Poate imi descopar un nou stil! 🙂
Cred ca, undeva intr-un trecut indepartat, am vazut o ecranizare a acestei carti, dar nu se compara. Cartea este similara bestiilor de pe insula, ti se infige cu sete in creier si nu pleaca cu usurinta de acolo.
Prendrick este naratorul romanului, un naufragiat ajuns pe insula lui Moureau unde incet-incet descopera grozaviile facute de acesta. Este ciudat cum acest narator nu se face complet simpatic si tu, ca cititor, nu simti nevoia sa il simpatizezi. Si totusi nu este acel unreliable narrator din teoria literara.
Sa revin: Prendrick naufragiaza si ajunge pe insula doctorului Moreau si descopera groteasca sa menajerie animalica si asista la declinul acesteia. 
Wells scrie foarte metodic si construieste cu mare atentie fiecare aspect al romanului. Bineinteles, la o privire superficiala, tema romanului ar fi dorinta omului de a se juca a Dumnezeu, dar printre unele randuri transpare mult mai mult de atat, simtind adeseori atingeri ale teoriei darwiene (si sper sa nu ma insel ca erau contemporane). 
 Cred ca e o carte ce ar trebui sa se afle pe lista obligatorie de lectura a oricarui pasionat de SF, iar pentru mine a fost acea carte care mi-a deschis apetitul pentru acest gen si cu siguranta il voi mai citi pe Wells. 
L.E. M-am uitat pe youtube la trailerul ecranizarii din 1996. Sfat: nu va pierdeti timpul cu el! 🙂 Dupa lectura cartii, filmul mi se pare o gluma proasta.