Cum sa depozitezi corect bijuteriile
Daca iubesti bijuteriile este esential sa inveti sa le depozitezi corect pentru a evita cazurile nefericite cand acestea se deterioreaza din cauza pastrarii necorespunzatoare. 

Si nu ma refer aici doar la bijuteriile scumpe, desi probabil esti mult mai atenta cu un colier pretios decat cu gablonturi. Dar chiar si acestea merita sa fie pastrate corespunzator, pentru a le putea purta cat mai mult timp posibil.
Dincolo de valoarea lor materiala, probabil multi dintre noi avem si bijuterii cu valoare sentimentala. Fie bijuterii care au fost in familia noastra de mai multe generatii, cadouri de suflet sau cercelusii de bebelus ai fetitei noastre. 

Cum sa depozitezi corect bijuteriile

Cum sa depozitezi bijuteriile din argint 

Bijuteriile de argint sunt foarte comune, dar pe piata se gasesc in aliaje de calitate diferita. Din pacate, bijuteriile de argint se pateaza foarte usor. Este extrem de suparator sa deschizi o cutie veche de bijuterii si sa descoperi ca lantisorul tau preferat de argint s-a innegrit!
Cand depozitezi bijuteriile de argint, incearca sa respecti cateva reguli simple: depoziteaza-le in un loc ferit de umezeala si racoros, inveleste-le in bucati de material textil si fereste-le de lumina directa.
Bijuteriile de argint se comporta cel mai bine cand sunt pastrate in cutii de bijuterii captusite cu material, acesta avand rolul sa absoarba umezeala in exces. 

Cum sa depozitezi bijuteriile din aur

Bijuteriile din aur sunt comune in tara noastra si probabil ca multi dintre noi avem bijuterii vechi din aur, primite mostenire sau cadou (in multe familii exista obiceiul de a se darui bijuterii de aur la botez si la majorat).
Aurul poate fi de diferite karate, iar sensibilitatea bijuteriei este direct influentata de numarul de karate a bijuteriei. Dar ca reguli generale, tineti bijuteriile de aur departe de incaperi cu fluctuatii bruste de temperatura, departe de umezeala ridicata si preferabil in cutiute speciale, care sa le ofere protectia necesara. 

Cum sa depozitezi bijuteriile cu pietre pretioase

Multe pietre pretioase se zgarie foarte usor! Ele se pot zgaria fie de metalul altor bijuterii, sau chiar de alte pietre pretioase mai dure. Din pacate, ele se pot zgaria chiar si de recipientul in care sunt tinute, daca acesta este confectionat din un material dur.
Bijuteriile din pietre pretioase ar trebui depozitate separat unele de altele. Ar trebui sa le protejati individual: le puteti inveli in bucati de material sau sa le pastrati in cutiutele sau pungutele in care au fost vandute.

In plus, este bine sa le depozitati astfel incat sa fie ferite de lumina directa, pentru ca ele isi pot pierde din culoare. In special opalul este sensibil la lumina.
Pastreaza perlele protejate cu grija, pentru ca sunt sensibile la zgarieturi, dar si ferite de surse directe de caldura.