Provocare de curatenie si organizare pentru luna Septembrie
Bine ai venit la provocarea de curatenie si organizare a lunii septembrie! Inceperea unui nou sezon este momentul ideal pentru a ne reimprospata casa si sa simtim schimbarea unui nou anotimp. In aceasta provocare, ne vom ocupa de locuri din casa noastra care pot fi deseori ignorate. La prima vedere, acestea pot fi considerate neimportante, dar pot avea un impact serios. Ne vom aventura in colturi uitate, sertare si rafturi neglijate. Ocupandu-ne de ele, vom incerca sa cream un spatiu mai curat, mai organizat si o casa cu mai putin stres si dezordine.

Pentru ca aceasta provocare sa fie cat mai accesibila si motivanta, am pregatit si un PDF gratuit pe care il puteti descarca si printa. Stiu cat de mult inseamna sa poti bifa o sarcina indeplinita! Cu aceasta lista in mana, vei avea o harta care sa te ghideze zi de zi. In plus, pentru motivatie si sentimentul comunitatii, ne vom ocupa de aceasta provocare si pe grupul de Facebook al acestui blog (pe care il gasiti aici). 

De ce sa te ocupi de micile locuri uitate din casa?


In vietile noastre ocupate si agitate, deseori trecem cu vederea mici colturi ale casei. Totusi, daca ne ocupam de ele, putem sa descoperim cat sunt de valoroase:
1. Potentialul ascuns: cand te ocupi de un spatiu neglijat, este posibil sa ii descoperi potentialul ascuns. De exemplu, dulapiorul dezorganizat de sub chiuveta, poate deveni un loc bine organizat, mai spatios si cu acces mai usor la solutiile de curatenie.
2. Reducerea stresului: nu mai este un secret ca dezordinea cauzeaza stres si anxietate. Cand lucrurile isi sunt puse in ordine, vei aduce mai mult calm si relaxare in viata ta.
3. Timp economisit: fix aceste sertare sau rafturi uitate pot fi cauza pentru care pierzi timp sa gasesti obiectele de care ai nevoie. Organizandu-le, vei economisi timp si vei stii exact ce ai si ce nu ai.
4. Cresterea productivitatii: cand spatiul din jurul tau este organizat, mintea ta se poate concentra mai bine la sarcinile importante.
5. Arata mai bine! 🙂
6. Sanatate: toate aceste mici spatii ramase neorganizate pot aduna praf, alergeni sau chiar daunatori. Organizarea lor periodica poate ajuta la un mediu de viata mai sanatos. 

7. Economii: spatiile curate si bine organizate te pot ajuta sa faci economii! Un prim exemplu este ca nu vei mai avea lucruri sau produse de care ai uitat si pe care le cumperi din nou. Nu iti vor mai expira produse in casa. Si nu doar asta! De exemplu, o sarcina simpla precum “curatare frigider” poate sa influenteze direct atat cate grade sunt in frigider, cat si consumul de energie electrica!
8. Satisfactia unei sarcini indeplinite!


Cum va functiona aceasta provocare?


1. Vei avea sarcini zilnice pentru intreaga luna. Pe parcursul intregii luni, vei avea cate o sarcina pentru a organiza si curata o anumita zona din casa ta. Urmareste lista de pe PDF-ul pe care ti l-am pregatit si/sau postarile de pe grupul meu.
2. Aloca timp fiecarei sarcini. Timpul de indeplinire a anumitor sarcini poate sa difere de la casa la casa si tu stii cel mai bine cat timp trebuie sa aloci unei anumite sarcini.
3. Impartaseste cu altii progresul tau! Intr-o comunitate de oameni care iti impartasesc valorile si preocuparile, impartasirea progresului tau (sau a zilelor mai putin bune), te poate ajuta sa iti pastrezi motivatia pe intreaga perioada a provocarii. Vom discuta pe grupul de Facebook progresul si provocarile fiecarei sarcini.

Descarca planul PDF GRATUIT de aici.