De cand am mancat intr-un mic local din Barcelona aceste bunataturi, am tanjit sa aducem si noi acasa gustul zilelor de concediu. Am incercat cat de bine am putut si desi am lucrat cu produse congelate, a iesit o replica buna a ceea ce am mancat acolo.

Daca calamari au fost cumparati ca atare, la pregatirea crevetilor am experimentat dupa cum am crezut eu mai potrivit.


Dupa decongelarea lor i-am aruncat intr-un sfert de pachet de unt topit. Nu am permis sa ajunga sa se prajeasca, ci cat sa se incalzeasca untul si sa inceapa sa fiarba. Atunci am stins cu un mujdei vartos facut dintr-o capatana intreaga de usturoi facuta pasta si frecata bine cu putin ulei de masline. Dupa ce s-a incalzit si acest amestec, am pus patrunjel din belsug si am asezonat cu sare.

Am servit alaturi de calamarii prajiti, folosind sosul atat pentru creveti cat si pentru calamari. O nebunie! 🙂